Eros Ramacoti i Marika Pelegrini: Razvod iz vedrog neba

Autor:

28.07.2019 21:30

Foto:

Foto:



Iako su doskora delovali kao najsrećniji par na svetu, italijanski pevač i srcolomac Eros Ramacoti i njegova 24 godine mlađa supruga Marika Pelegrini odlučili su da stave tačku na brak

Nakon 10 godina emotivne veze, od kojih su pet godina bili u bračnoj zajednici, jedan od najpoznatijih italijanskih pevača Eros Ramacoti (55) i njegova supruga Marika Pelegrini (31) razvode se. U zvaničnom, zajedničkom saopštenju, koje su pod oznakom hitno preneli skoro svi italijanski mediji, kantautor i manekenka naveli su da su se dogovorili da stave tačku na svoj brak i da se sporazumno raziđu.

- Bilo je to divnih 10 godina, izgradili smo prelepu porodicu i bili smo beskrajno srećni. Smireni smo u zajedničkom izboru, naš odnos ostaje prijateljski i ljubav koju smo delili je i dalje tu. Imamo veliko poštovanje jedno za drugo i molimo javnost da poštuje našu privatnost i privatnost naše dece u ovom stresnom periodu za celu porodicu - stoji u saopštenju.

Eros i njegova 24 godine mlađa supruga, koja sve češće dobija uloge na filmu i televiziji, imaju dvoje dece: kćerku Rafaelu Mariju (8) i sina Gabrija Tulija (4), kog su dobili deset meseci nakon što su se početkom juna 2014. godine venčali u Kraljevskoj palati u Milanu, na ceremoniji koju su uveličali samo članovi najuže porodice i najbliži prijatelji.

Vest o pevačevom bračnom krahu u Italiji je odjeknula jer razvod, izgleda, niko nije očekivao. Ramacoti, koji je poznat kao muzičar koji o svojoj intimi ne govori u medijima, retko kada je pričao o braku, supruzi i deci. Jedino što je nedavno otkrio jeste da je za novi singl “Siamo” (Mi smo), četvrti sa poslednjeg albuma “Vita ce n’e”, posebno emotivno vezan. Večiti romantik, koji već decenijama šarmira žene svih doba širom planete, posvetio je tu pesmu svojoj supruzi. Takođe, rekao je da su njih dvoje i poslovno povezani jer je Marika osmislila vizuelni identitet za njegovu aktuelnu turneju, u okviru koje će 24. septembra pevati u Beogradu.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

PRELEPA STVAR

Pre Pelegrinijeve, Eros je četiri i po godine bio u braku sa švajcarskim modelom i glumicom Mišel Hunciker, od 1998. do 2002. S njom ima kćerku Auroru Sofiju (22), koja je krenula maminim stopama. Huncikerova, švajcarsko-nemačkog porekla, karijeru u Italiji počela je kao manekenka i voditeljka, da bi se potom oprobala i kao glumica i pevačica, a mnoga vrata bila su joj otvorena tek kada je postala partnerka popularnog Ramacotija. Izvori bliski Erosu u nekoliko navrata izjavljivali su da je ona bila njegova životna ljubav, pa ne čudi što je 1996. godine jednu od svojih popularnijih pesama “Pui bella cosa” (Prelepa stvar) posvetio upravo Mišel, koja mu je tada bila devojka. Ona mu je uzvratila ulogom u video-spotu za tu kompoziciju. Veza sa pevačem svakako je doprinela njenoj popularnosti u Italiji i Evropi, pa se posle razvoda od njega udala za Tomaza Trusardija, naslednika modne imperije Trussardi.

Uoči kraha njegovog drugog braka, Erosu nije išlo najbolje ni na poslovnom polju. Pevač, koji je u dosadašnjoj karijeri prodao više od 50 miliona albuma, morao je zbog zdravstvenih razloga da otkaže deo aktuelne turneje u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Do te odluke je došlo nakon što je saznao da ga izdaje njegovo moćno oružje - glas, i da hitno mora na operaciju glasnih žica. Hirurški zahvat je prošao dobro, pa je poznati Italijan baršunastog glasa 11. jula nastavio seriju koncerata u okviru koje će obići tridesetak zemalja na pet kontinenata i održati više od 90 nastupa.

Maja Gašić

Autor