Bojana Nikitović: Kad se dotaknu zvezde

Autor:

22.08.2019 11:45

Foto:

Foto:



Radeći na novom Netfliksovom filmskom hitu ‘Dhaka’, slavna srpska kostimografkinja Bojana Nikitović družila se sa holivudskim superstarom Krisom Hemsvortom, za koga kaže da je ljubazan i pozitivan, jednom rečju - sjajan

Kostimografkinja Bojana Nikitović (53), koja je postala svetski priznata i poznata, svakom novom poslu pristupa jednako strasno kao na početku karijere. Iza nje su stotine urađenih kostima, saradnja sa čuvenom Milenom Kanonero i zajednički Oskar za ostvarenje “Marija Antoaneta”, a upravo je završila rad na filmu “Dhaka”, u kom je glavni glumac Kris Hemsvort. Za Gloriju otkriva kakav je ovaj umetnik kad se ugase kamere, koje predstave je očekuju u beogradskim pozorištima i zbog čega se ne raduje što njen sin Vuk želi da postane glumac.

- “Dhaka” je akcioni film, sniman u Netflix produkciji. Osim Krisa, tu je indijska filmska zvezda Randep Huda, kao i Dejvid Harbor, poznat iz serije “Strange Things”. Jedina ženska uloga poverena je Golšifteh Farahani. Snimali smo u Ahmedabadu u Indiji i u Bangkoku u Tajlandu.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 19. avgusta!

Maja Gašić

Autor