Marija Veljković: Na početku studija imala sam mnogo problema, nisam imala nijedan ispravan akcenat

Autor:

21.10.2019 18:38

Foto:

Foto:



Marija Veljković spada u grupu žena-zmajeva, koje postižu sve na svim frontovima. Za četiri godine rodila je troje dece, a jednako je uspešna i na poslu, koji obožava.

Ovoj diplomiranoj glumici dar za glumu, igru i pesmu dobrodošao je u zabavnom programu RTS, koji radi sa uživanjem, a u intervjuu za Kurir otkriva i kako je izgledao njen život kada je iz Zaječara došla u Beograd da studira glumu.

- Ja sam već bila u Beogradu jer sam godinu dana bila na Filološkom fakultetu, studirala sam skandinavski jezik i književnost. Do tada sam dva puta pokušavala na glumi, oba puta ušla u uži izbor i pala, a nešto mi se taj Filološki baš i nije dopao. Iz trećeg puta sam upisala glumu. Eto, tako je izgledao moj život - kroz osmeh kaže Marija, koja ne krije da je na samom početku imala problema sa timočkim akcentom.

- Mene je prvi čuo moj profesor dikcije na glumi Radovan Knežević, jedan od naših najboljih lektora. Nisam imala malo, već mnogo problema. Na jednoj od prvih vežbi mi je rekao: "Crno dete, ti nemaš nijedan ispravan akcenat!" Ali ja sam žena koja će, kad se zainati, da odleti i na Mesec. Do kraja semestra, uz njegovu pomoć, izuzetno sam popravila govor, a na kraju prve godine bila sam na javnom času dikcije. Dakle, pokojna Milka Canić nije bila prva koja je sa mnom radila, ali mi je mnogo značila u životu, popravljala sitnije ispravke da bi u "Slagalici" sve išlo savršeno. Bila mi je mnogo više nego lektor - iskrena je voditeljka.

Marija je odrasla u finoj kući, otac joj je poznati ortoped, a evo i kako je reagovao na njenu odluku da studira glumu:

- Svi u mojoj porodici bili su šokirani kada sam rekla da ću postati glumica. Tata je bio prilično razočaran, čak i dan-danas kaže: "Mogla si da budeš naučnik, mogla si ovo, ili ono..." Niko iz porodice nije uticao na mene.

Ne krije da je imala savršenog dečka, koji joj je u međuvremenu postao muž. A sada priznaje da je ljubav između nje i Milana bila ljubav na prvi pogled.

- Apsolutno je bila ljubav na prvi pogled. Nije u pitanju bila samo njegova lepota, na nju naviknete kada ga gledate svaki dan. Ne govorite svaki put kad ga pogledate: "O bože, kako je lep!" Ovde postoje njegovo razumevanje za moj posao, podrška i pomoć i mislim da je to mnogo bitnije sad, posle 12 godina braka - zaljubljeno kaže Marija i otkriva koja njena navika izluđuje njenog supruga:

- Ceo dan sam u štiklama, golih nogu. Kad dođem kući, obožavam da obujem čarape i da hodam bosa, a imam i takvu cirkulaciju da moram da spavam u njima. To mog muža užasava, ali šta da radim...