Goran Bregović: Čudno ti je to da hiljade Amerikanaca ima tvoju ploču

Autor:

31.01.2018 22:10

Foto:

Foto:



Prvi put, jedan domaći izvođač ima veze sa Gremi nagradom. Goran Bregović bio je gostujući koautor i izvođač na nagrađenom albumu "Rezidente", istoimenog Portorikanskog autora, koji je dobio Gremi za najbolji Latin Rok album u 2017. godini.

- To je vrlo lep projekat. On je otišao da mu naprave analizu genetsku, da mu kažu odakle mu potiču preci, onda su mu našli Afriku, Mongoliju, između ostalog i ovde. Onda je naravno došao u BG, pravili smo 5-6 dana neku pesmu. Meni je drago da sam ga sreo on je jedan od najznačajnijih latinoameričkih umetnika, ali to je privilegija kada ste u ovakovom položaju kao ja da radite sa talentovanima i da vas takvi traže - ipričao je Bregović za Prvu televiziju.

Njegov poslednji album najprodavaniji je u "world music" kategoriji na teritoriji SAD na digitalnom servisu Amazon.

- Čudno ti je to da hiljade Amerikanaca ima tvoju ploču 'Tri pisma iz Sarajeva' u kući. Čudno. Mi smo mali, da vas uopšte neko primeti to je veliko čudo - rekao je Bregović.

Bregović se našao i među muzičkom svetskom elitom u knjizi Rikarda Kavola "101 umetnik koga morate čuti pre nego što umrete", rame uz rame sa Mocartom, Bahom, Bitlsima, Frenk Sinatrom...

- On mi je pisao pismo da je bezbrojne sate proveo radeći uz moju muziku i to su sati koje ne očekujete, kao što nisam očekivao kad mi je Klepton rekao da je njemu Skorseze poklonio moju ploču 'Dom za vešanje' i da od tada uvek kupuje moje ploče. To ne očekujete - zaključuje Bregović.

Maja Gašić

Autor