Jovana Đorđević: Porodična avantura u pustinji

Autor:

12.02.2018 16:03

Foto:

Foto:



Za vreme boravka na Arabijskom poluostrvu atraktivna manekenka i supruga fudbalera Filipa Đorđevića doživela je neobično iskustvo: u pustinji je imala bliski susret sa sokolom koji će zauvek pamtiti

Kad joj je ljubazni beduin u blizini Dubaija, gde je sa porodicom bila na odmoru, ponudio da se slika sa sokolom, manekenka Jovana Đorđević (27) nije se dvoumila, odmah je pristala. Ali supruga fudbalera Filipa Đorđevića (30), napadača Lacija, nije računala da će je ta veličanstvena ptica ostaviti bez daha - ne samo zbog lepote i moći već i prodornog i nimalo prijatnog pogleda. Ipak, nije se uplašila, a kao uspomenu na to, po svemu jedinstveno iskustvo dobila je fantastične fotografije. Sa sokolom se slikala i njena dvoipogodišnja kćerka Noel, dok su ih jednogodišnji Leon i tata čekali na sigurnoj udaljenosti.

- U Dubaiju smo bili porodično, na odmoru. Odlučili smo da, između ostalog, posetimo pustinju, gde smo, naravno, jahali kamile. Sasvim slučajno, nakon jahanja kamila bediun nam je ponudio da vidimo sokola i da se slikamo. Noel i ja smo to i uradile, ona je baš čvrsto držala pticu, nije ni trepnula.

VELIKI IZAZOV

Lepa crnka, koja svakom novom fotografijom napravi zemljotres na društvenim mrežama, kaže da se plaši samo zmija.

- Ptica se nikad nisam bojala, ali u jednom trenutku sam pomislila da me je soko veoma čudno pogledao, pa sam skrenula pogled, za svaki slučaj.

Iako je foto-sešn trajao vrlo kratko, taj prodorni pogled će dugo pamtiti.

- Uslikali smo se bukvalno za pola minuta, više vremena mi nije ni bilo potrebno. Nikada ranije se nisam fotografisala sa sokolom, iako sam bila u prilici s obzirom na to da je maskota kluba mog supruga upravo ta ptica grabljivica.

Jovana nikad nije posebno želela da obiđe Dubai, ali im je to bila najbliža “topla” destinacija, pa su zato odlučili da baš tamo otputuju.

- Bili smo nas četvoro i lepo smo proveli nekoliko dana. Mada, deca nisu baš bila impresionirana kamilama, odnosno, nije im se dopalo jahanje. Inače, suprug me je i slikao.

Maja Gašić

Autor