Savršena podrška: Supruge i devojke fudbalera

Autor:

17.02.2018 19:00

Foto:

Foto:



Podjednako divljenje širom sveta izazivaju naši reprezentativci koji će uskoro igrati na Svetskom prvenstvu i njihove lepše polovine koje plene izgledom i šarmom, i o čije fotografije se otimaju brojni magazini

One ne igraju utakmice, ne idu na naporne pripreme, ne nose kopačke i ne povređuju se, ali bez njih ne bi bilo dobrog fudbala! I sigurno da reprezentacija Srbije ne bi izborila plasman na Svetsko prvenstvo ovog leta da naši najbolji igrači nemaju sređen emotivni život, a za to su najzaslužnije njihove supruge i devojke. Sve odreda su lepotice, jedina razlika među njima je što su neke češće pod reflektorima javnosti, pa su samim tim i poznatije.
Nije čudo da je najeksponiranija - i protiv svoje volje - supruga našeg najboljeg (i najskupljeg) fudbalera Nemanje Matića (29). As Mančester junajteda, koji prema specijalizovanim sajtovima vredi pedesetak miliona evra (toliko bi neki klub morao da plati za njegov potpis, mada se licitira i sa višestruko većom sumom), živi povučeno. Uživa sa sinom Filipom i kćerkom Teom, koje je dobio u braku sa prelepom Aleksandrom (26). Ova devojka, rodom iz Uba, jednostavno je zaludela britanske novinare i paparace, koji su je skoro jednodušno proglasili najlepšom “vagsicom” na Ostrvu. Termin potiče od engleskog novokomponovanog izraza “wags”, koji označava supruge i devojke fudbalera (wives and girlfriends).

U istoj Premijer ligi zvezda je i organizator igre naše reprezentacije Dušan Tadić (29). A u “ligi” Aleksandre Matić je Tadićeva supruga Dragana. Njih dvoje su godinama u srećnom braku, u kom su dobili sina Petra i kćerku Taru.

Dragani i Aleksandri na Ostrvu društvo pravi Kristina Janjić (24), supruga golgetera naše reprezentacije Aleksandra Mitrovića (23). On je nedavno iz Njukasla prešao u londonski klub Fulam.

- Iako imam samo 23 godine, uradio sam mnogo stvari na koje mogu da budem ponosan, kako u fudbalu, tako i u privatnom životu. Ipak, kao najlepši i najsvetliji trenutak izdvojio bih rođenje sina Luke, na šta sam najponosniji - rekao je prošlog leta Mitrović.

Dodao je:
- Moja Kristina ima rešenje za svaku situaciju. Od samog početka lepo smo se uklopili, dobro funkcionišemo, razumemo se, i ona je žena za koju bih uradio sve na ovom svetu.

ODUŠEVILA TOMA FORDA

Boje Srbije na Apeninskom poluostrvu brane, između ostalih, lepotice poput Sofije Milošević i Jovane Đorđević. Sofija je poznata manekenka, sami Italijani su je uporedili sa slavnom Emili Ratajkovski, i odmah se složili da je Srpkinja lepša.

Ova dugonoga devojka je u vezi sa našim reprezentativcem Ademom Ljajićem (26), koji igra u Torinu. Sofija je godinu dana starija, a zbog posla živi na relaciji Torino-Njujork. Radila je za brojne modne kuće: Valentino, Calvin Klein, Donna Karan, Agent Provocateur, Marc Jacobs, Ralph Lauren... Tom Ford je oduševljen rekao da dugo nije video tako lepu devojku.


A Jovana Đorđević (27), dvostruka mama i supruga Filipa Đorđevića (30), centarfora rimskog Lacija, ima i “crno na belo” da je lepotica. Čitaoci britanskog lista The Sun proglasili su je - savršenom Srpkinjom!

NA METI PAPARACA

Nova zvezda naše fudbalske reprezentacije je Aleksandar Prijović (27), koji nastupa za grčki Paok i čijim golom su se “Orlovi” kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ali nova zvezda je i njegova supruga Marina. Ova atraktivna crnka neprestano je na meti grčkih paparaca, a tako je ranije bilo i u Poljskoj, gde je Prijović igrao.


Prave lepotice su i Dragana, supruga reprezentativnog beka Antonija Rukavine (Španija), Nataša, lepša polovina kapitena Branislava Ivanovića (Rusija), Kristina, koja je uz muža Stefana Mitrovića (Belgija), pevačica Jelena Karleuša, supruga Duška Tošića (Turska), kao i Kristina Mihailović, devojka Filipa Kostića (Nemačka).


PORODIČNI LJUDI

Najbolji srpski fudbaleri i njihove devojke i supruge su širom sveta, ali mnogo toga se može videti i u domovini. Najbolji primer je golman reprezentacije Vladimir Stojković (34), koji igra za beogradski Partizan. On je u drugom braku sa Valentinom (25), nekada Pupović a sada Stojković, s kojom ima sina Vladana. Prethodno je sa manekenkom Bojanom Rajić dobio sina Lava.

Porodica Stojković živi prilično povučeno, a slavni golman tvrdi da mu je najlepši provod kad je sa suprugom. Oboje su posvećeni sinu, ali i vezani za Beograd. Valentina je celu trudnoću provela uz Vladimira u Engleskoj, gde je on tada igrao, ali je došla da se porodi u srpskoj prestonici. Priča se da je najzaslužnija i za njegovu odluku da se vrati u Partizan.

Pilar nasledila Anu Ivanović

Godinama je naša slavna teniserka Ana Ivanović bila na čelu liste najlepših ‘vagsica’, devojaka ili supruga slavnih fudbalera. Međutim, otkad je njen muž Bastijan Švajnštajger prešao u Čikago, a njih dvoje trenutno čekaju prvo dete, Anu je na tronu smenila lepa Špankinja Pilar Rubio, supruga Serhija Ramosa, kapitena Real Madrida.
Najveća konkurencija joj je Šakira, kolumbijska pop zvezda i supruga Đerarda Pikea, fudbalera Barselone. Na top- listama najlepših ‘vagsica’ česta su imena Amre Silajdžić (devojka Edina Džeka), Sare Karbonero (žena Ikera Kasiljasa), Edurne Garsija (devojka Davida de Hee), Sem Kuk (devojka Krisa Smolinga), a i pored toga što Dejvid Bekam odavno ne igra fudbal, još uvek se pominje njegova supruga Viktorija, modna dizajnerka.

Maja Gašić

Autor