Rijana u novoj "Gloriji": Nacionalno blago Barbadosa

Autor:

02.03.2018 17:00

Foto:

Foto:



Na karipskom ostrvu se ne radi svakog 20. februara, na dan kad je pre trideset godina rođena njihova najpoznatija državljanka, koja je do sada prodala više od pola milijarde albuma širom sveta iako joj je karijera krenula iz kolibe u kojoj je gledala kako joj se otac opija i drogira pa je dobila glavobolje za koje su lekari mislili da je tumor

Barbados je karipsko ostrvo koje je steklo nezavisnost 30. novembra 1966. Taj dan je nacionalni praznik u ovoj državi, a 277.000 građana slavi još jedan datum: 20. februar 1988, kad je najslavnija među njima ugledala svet. Naravno, reč je o Rijani, svetskoj pop divi koja je za samo trideset godina života učinila da na dan njenog rođenja niko na Barbadosu ne radi. Devojka koja je prodala više od 540 miliona albuma širom planete to apsolutno zaslužuje.

Barbados je ipak malo mesto za ovakvu zvezdu. Rijana je globalni fenomen, a osim muzikom, uspešno se bavi i modom i kozmetikom. Kad to stiže - ne zna se, ali ono što je pozdano jeste da je u junu prošle godine lansirala kozmetičku liniju koja je u prvih nekoliko minuta posle promocije zaradila preko 14 miliona dolara (da, dobro ste pročitali: minuti i milioni). U prvih mesec dana zarada je dostigla 72 miliona. Od muzike je u poslednjih 12 meseci, pre nego što je zakoračila u četvrtu deceniju života, inkasirala 36 miliona dolara. To je, prema magazinu Forbes kome treba verovati, tek 77. mesto među selebritijima mlađim od 30 godina, ali treba imati na umu da su tu i svi fudbaleri, košarkaši, teniseri i glumci. Što se muzičara tiče, tu Rijana nema konkurenciju.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 26. februara”!

Maja Gašić

Autor