Kim Katral: Sve o seksu, gradu i netrpeljivosti

Autor:

02.03.2018 21:00

Foto:

Foto:



Popularna Samanta iz legendarnog serijala ne želi više ni da čuje za Saru Džesiku Parker, a kamoli da sa njom snimi treći nastavak filma koji je dosad zaradio skoro milijardu dolara

Definitivno neće biti trećeg nastavka filma “Seks i grad”, a razlog je žestoka svađa dve protagonistkinje - Kim Katral (61) i Sare Džesike Parker (52). Njihova međusobna netrpeljivost odavno tinja, sada je varnicu zapalila nedavna smrt Kristofera Katrala, brata “žderačice muškaraca” iz slavnog TV serijala i kasnijih filmova. Tom prilikom Sara je izjavila:

- Ako neko u vašem životu, bilo da ste s njim u kontaktu ili ne, pati zbog bilo kojeg razloga, normalno je da izrazite saučešće.

- Ne trebaju mi tvoja ljubav i podrška u ovim teškim trenucima - odgovorila je besna Kim. - Da budem jasna, ako dosad nisam bila: ti nisi moja porodica! Nisi mi prijateljica. Zato ti poslednji put pišem da prestaneš da koristiš našu tragediju kako bi povratila svoj imidž “dobre devojke”.

Ni Sara nije ostala dužna. Napisala je:

- Razočarana sam.

Međutim, razlog njenog razočaranja nije reakcija Samante iz “Seksa i grada”, nego - što neće biti trećeg nastavka filma.

- Imali smo divan, zabavan, duhovit i vrlo dobar scenario - jadala se glumica.

Kakav god da je scenario, njoj je propalo 15 miliona dolara, koliko je trebalo da zaradi od uloge u filmu. Kim Katral je izgubila neuporedivo manje, i baš ta razlika u honorarima odavno je narušila njihov odnos. A sada ga je definitivno ruinirala.

TROJKA I OTPADNICA

Kad je 1998. počelo snimanje serije “Seks i grad”, najveća zvezda u to vreme bila je upravo Kim Katral. Ipak, producenti su joj namenili drugu ulogu po važnosti, njena Samanta je vredela 350.000 dolara po epizodi. A skoro triput više - milion - dobijala je tada malo poznata Sara Džesika Parker, koja u seriji tumači Keri Bredšo. Sara je izvršila pritisak da u “Seksu” zaigra i njena prijateljica iz najranije mladosti Sintija Nikson (Miranda), a njih dve su brzo svoje društvo proširile sa Kristin Dejvis (Šarlot). Bile su neprestano zajedno, a sa Kim skoro da nisu ni razgovarale. Tokom snimanja tražile su od producenata da im iznajme trosobnu kuću u kojoj će stanovati, a Kim je prepušteno da se sama snalazi. I to nije najgore što je zadesilo seksa željnu Samantu.

- Neprestano sam snimala godinama, nikad me nije bilo kod kuće, i moj suprug Mark Levinson se osećao usamljeno, frustrirano i neprestano ugrožen konkurencijom - rekla je u jednom intervjuu.

Sara Džesika Parker otkrila ko bi mogao da igra Samantu u “Seksu i gradu 3”

Markova frustracija prerasla je u ljutnju, i on je 2004. jednog dana spakovao svoje stvari i nestao iz života Katralove. Te godine serija je prestala da se snima, a nešto ranije Kim je tražila da se njen honorar izjednači sa onim koji ima Sara Džesika Parker. Producenti su to odbili, a ni Sara nije pokazala nikakvu želju da podrži svoju “najbolju drugaricu” - naravno, samo u seriji.

Novac je učinio da jedinstvena trojka plus “otpadnica” Kim nekako snimi dva nastavka filma “Seks i grad”. Svaki je zaradio debelo preko 400 miliona dolara, ali deoba zarade nije bila ravnopravna. Tako je posle svih ovih godina nekad najveća zvezda među četiri njujorške prijateljice, Kim Katral, “procenjena” na 75 miliona dolara od strane magazina Forbes, a Sara Džesika Parker, koja je u međuvremenu izrasla u superstara, ima na svom kontu 90 miliona. Neko bi rekao da je razlika beznačajna, ali njima očigledno nije.

I pored svega, Kim bi pristala da glumi u trećem nastavku filma. Ne bi joj smetao ni manji honorar, čak ni to što sa Sarom Džesikom ne govori od 2009. Uostalom, i tako posvađane snimile su 2010. prvi deo filma. Ali nekadašnja drugarica, koja je sada to još uvek samo u seriji, prosto je ujela za srce Kim oglasivši se povodom smrti njenog brata.

Prošle jeseni Katralova je prvi put progovorila o međusobnim odnosima četiri glumice iz serije, i tada je izjavila:

- Mi nikada nismo bile prijateljice, samo koleginice.

A pre nekoliko dana, kad je Sara Džesika rekla da želi da izrazi saučešće, uz već pomenute komentare, dodala je:

- Isto sr... samo je drugi dan.

Maja Gašić

Autor