Gari Oldman u novoj "Gloriji": Čovek s hiljadu lica i pet brakova

Autor:

09.03.2018 16:55

Foto:

Foto:



Britanski glumac, koji uskoro slavi 60. rođendan, za ulogu Vinstona Čerčila u filmu ‘Najmračniji čas’ dobio je Zlatni globus i Oskara a na setu je našao i ljubavnu sreću - zaprosio je spisateljicu Žizel Šmit koja mu je prošle godine postala peta žena

Iz trećeg braka s Donjom Fjorentino ima sinove Gulivera i Čarlija

Groznica koja svake godine uoči dodele Oskara trese Holivud žestoka je kao i uvek - konkurencija je nemilosrdna, a pretendenata za najblistaviji trofej mnogo. U kategoriji za najboljeg glumca bio je i Gari Oldman, koji je portretisao Vinstona Čerčila, ratnog premijera Velike Britanije u filmu Džoa Rajta “Najmračniji čas”. Za tu ulogu dobio je i nagradu američkog Udruženja glumaca i Zlatni globus, priznanje koje je donedavno kritikovao i čak mu se rugao tvrdeći da je “neozbiljno i plitko”.

- Oskari su, naprotiv, sasvim druga priča - dodao je. - Postupak dodele je drugačiji, kriterijumi pouzdaniji i profesionalniji, a ugled nesporan.

O ulozi u “ Najmračnijem času” pak glumac - koji će 21. marta, oko dve nedelje nakon dodele Oskara, proslaviti 60. rođendan - otkriva kako isprva nije hteo da je prihvati.

- O Čerčilu je napisano petstotinjak knjiga, snimljeno desetak filmova i objavljeno mnogo tekstova, što je veliki teret za glumca. Priznajem, bojao sam se. On je velikan britanske istorije i ljudske civilizacije. Na snimanju filma bilo je 17 članova porodice Čerčil, a na londonskoj premijeri njih 26. Treba mnogo hrabrosti da bi se stalo pred kamere kao Vinston.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 5. marta!