Lena Kovačević u novoj "Gloriji": Moji slatki poroci

Autor:

20.03.2018 10:14

Foto:

Foto:



Iako se to ne bi moglo zaključiti na osnovu njene vitke figure, džez pevačica je veliki gurman, a neke od najdragocenijih sećanja stekla je deleći vreme i kubike kiseonika sa ocem Dušanom Kovačevićem, kumom Borom Todorovićem i drugim glumačkim boemima u restoranu Zvezdara teatra

Džez pevačica, kompozitorka i tekstopisac Lena Kovačević (36) toliko voli pikantne ukuse da je poslednja osoba na svetu koju bi trebalo pitati da li je nešto ljuto. Pre nekoliko godina to je uradio njen dobar prijatelj i zamalo što nije umro na licu mesta. Od tada ova krhka plavuša izbegava da ikome bude savetnik u vezi sa hranom. I mada ima vitku liniju kao manekenka, tvrdi da je strastveni gurman.

Otkad zna za sebe obožava palačinke. Ali ne bilo koje, već one koje peče njena mama Nada - sa džemom od kajsija i nekoliko tajni. Često ih i sama sprema za sinove Tea i Vuka i supruga Veljka Brčina.

Osim palačinki, na detinjstvo je uvek podseti i salata sa bukovačom, koju i danas naručuje u restoranu u Zvezdara teatru, gde je prvi put bila sa tatom Dušanom Kovačevićem, akademikom i dramskim piscem. Za to mesto veže je pregršt lepih uspomena.

- Zelena salata sa bukovačom, predivnim sirom i malo balzamika omiljeno mi je jelo, ukusno i zdravo, godinama ga volim. U tom restoranu sam provela mnogo divnih večeri, bilo je dosta proslava, a jedna od najdražih mi je ona kad sam u poodmakloj trudnoći sa prijateljima i Borom Todorovićem, mojim pokojnim kumom, obeležila rođendan. To su mi veoma drage uspomene, svi smo bili uzbuđeni i veseli.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 19. marta.

Maja Gašić

Autor