Salvador Sobral: Zašto je evrovizijski miljenik dospeo na stub srama

Autor:

10.05.2018 19:12

Foto:

Foto:



Salvador Sobral, prošlogodišnji pobednik na Pesmi Evrovizije izazvao je lavine komentara ostalih učesnika nakon što je portugalskim medijima izneo svoje mišljenje o izraelskoj pesmi.

Još jedna pobeda Salvadora Sobrala: Evrovizijski laureat uspešno se oporavlja nakon operacije

Salvador kaže da žali što se ništa nije promenilo od prošle godine, a izraelsku pesmu smatra "užasnom“, a ostale kaže da nije želeo ni da sluša.

-Jutjub je mislio da će mi se dopasti izraelska pesma. Otvorio sam i užasnuo se. Srećom, ove godine ne moram ništa da slušam - rekao je prošlogodišnji pobednik što je izvazvalo kritike prošlogodišnjih, ali i ovogodišnjih učesnika.

Predstavnica Izraela Neta odgovorila mu je miroljubivim tonom.

-Salvadoru šaljem svu ljubav, ali i umetnicima iz svih žanrova. Obostrano poštovanje i različitost u saradnjama je ono što Evroviziji sada treba - napisala je Izraelka na mrežama.

Salvador Sobral – mladić koji je osvojio srce Evrope: Samo želim da živim miran život

Sobralov stav razljutio je Žaka Hudaka, koji je predstavljao Hrvatsku na Evroviziji prošle godine, pa mu je odgovorio na društvenim mrežama, ali mnogo oštrije od Nete:

-Stidi se, Salvadore, stidi se! Da li tako treba da govori jedan pobednik na Evroviziji? Toliko si se potrudio da predstaviš sebe kao humanog čoveka, pravog umetnika i možda si prevario celu Evropu, ali nisi mene! Da ti kažem nešto Salvadore – prošle godine kada si propustio SVE probe i kada ih je tvoja sestra odrađivala za tebe – Evrovizijska komisija je trebalo da te diskvalifikuje! To je bilo užasno neprofesionalno i ekstremno nefer prema svima nama koji smo ulagali veliki trud. Čak i u pobedničkom govoru si bio neprijatan prema nama, tvojim kolegama – ali, SADA si još neprijatniji što čačkaš izraelsku predstavnicu Netu i njenu pesmu, to je nečuveno! Generalizovanje koje je neprikladno, a posebno nedžentlmenski od tebe. Svi ti mladi umetnici imaju svoje snove i trenutno su pod velikim pritiskom, pa ko si ti da nadvijaš senku nad njima? - napisao je hrvatski muzičar u svom postu.