Vesna Dedić: Suze nisu rešile ništa

Autor:

19.06.2018 17:24

Foto:

Foto:



Kad joj je kćerka Lenka otišla na školovanje u Veliku Britaniju, novinarka i književnica, čiji je novi roman nedavno publikovan, suočila se sa sindromom ‘praznog gnezda’ zbog čega je danima bila neraspoložena i emotivna

Autorka emisije “Balkanskom ulicom”, novinarka Vesna Dedić (50) objavila je roman “Ne gledaj preko ramena”, deseti po redu. Iako samopouzdanija nego na početku spisateljske karijere, i dalje reaguje emotivno na drage ljude i neke situacije, kao kad je bila petnaestogodišnjakinja. Nikad nije maštala o venčanici i braku, jednom je pogrešila i udala se na nagovor drugih, pa joj nešto slično više ne pada na pamet. U međuvremenu se suočila sa sindromom “praznog gnezda” jer je njena sedamnaestogodišnja kćerka Lenka otišla na školovanje u London.

- Lenka je dobila HMC stipendiju koju za ovaj deo Evrope dodeljuje Udruženje bivših direktora privatnih srednjih škola u Engleskoj. To je klasična gimnazija, sada je treći razred i njoj je divno, ređa uspehe, stiče prijatelje. Vrlo sam ponosna na nju, a meni je teško kao i svakoj majci kada joj dete ode iz kuće, imalo ono 16 ili 30 godina. Od trenutka kad je dobila stipendiju suočila sam se sa sindromom “praznog gnezda”, pa sam posle prvih suza na internetu isčitala sve o tome. Bila sam u ogromnom strahu da neću znati šta ću sa sobom, jer je ona otputovala a meni snimanja nisu bila počela. Nisam mogla da zamislim jutro a da joj ne donesem doručak u krevet, dan bez ručka za našim stolom, veče da je ne poljubim.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 18. juna!

Maja Gašić

Autor