Jovana Nikolić Mišković: Ljubav jača od glasina

Autor:

08.09.2018 20:00

Foto:

Foto:



Posle povratka na muzičku scenu pesmom ‘
Dobar si’ pevačica otkriva detalje iz braka s Markom Miškovićem, s kojim planira proširenje porodice, i ističe da ih tračevi o razlazu ne mogu uzdrmati jer su tokom 11 godina zajedničkog života dokazali da je njihova ljubav jača od glasina

Pop pevačica Jovana Nikolić Mišković (36), koja u braku s biznismenom, filmskim producentom i jednim od najbogatijih Srba Markom Miškovićem (37) ima kćerku Antoninu, planira proširenje porodice, a kako njena petogodišnja mezimica hoće sestru, na mami i tati je da se potrude i ostvare joj tu želju. Dok se to ne desi ova lepa pravnica po obrazovanju baviće se muzikom, koja je oduvek njena velika ljubav. U tome je apsolutno podržava suprug, producent popularne serije “Ubice mog oca”, čija treća sezona je upravo snimljena. Posle dve godine pauze vratila se na muzičku scenu pesmom “Dobar si”, koja je za manje od mesec pregledana blizu milion puta na jutjubu.

Kako je jedna pravnica po obrazovanju odlučila da se bavi muzikom?

- Muzika je oduvek bila moja prva želja, kao mala sam pohađala solo pevanje i uporedo išla u regularnu osnovnu školu i gimnaziju. Kad neko ima talenta, pogotovo za muziku, nekada škola nije ni potrebna, što se ipak ne može reći za bilo koju drugu stručniju delatnost.

Koju pesmu pevate kad ste srećni, a koju vašu pesmu najviše voli vaš suprug Marko?

- Ne postoji jedna pesma koju bih izdvojila i rekla da me je pratila u svim stanjima, bilo srećnim ili tužnim, to zavisi od toga da li je bliska mom ukusu i uhu. Marko voli stranu muziku, ali od mojih pesama mu se najviše dopada “Nismo smeli” jer ima drugačiji zvuk od uobičajenog. U poslednje vreme mi sugeriše da bi trebalo da razmišljam o džezu kao mom muzičkom pravcu.

Šta vas je u poslednjih nekoliko meseci posebno obradovalo?

- To što sam se aktivirala na poslovnom planu donosi mi novu radost u život, ali i svaki uspeh bližnjih me uvek obraduje kao da je i moj.

A rastužilo?

- Nije teško rastužiti se u današnje vreme. Što sam starija više primećujem da su problemi kojima smo okruženi nekako sve kompleksniji, da svako proživljava neku situaciju, pa me vrlo rastuže priče koje slušam od prijatelja. Ista osećanja u meni budi i socijalni život Beograda, mislim da sam se ja mnogo lepše zabavljala kad sam bila klinka nego što to čine današnji tinejdžeri. Deluje mi da je ranije bilo više smeha i životnih tema, a o generaciji naših roditelja da ne govorim. Pomerili su se sistemi vrednosti i ne vidim da će skoro išta tome stati na put.

Da li je Antonini i dalje fotografisanje zanimljivo ili je promenila interesovanje, čime se sada zanima?

- Ona je baš dete, u pravom smislu te reči, a i godine joj to omogućavaju, pa često proba nešto novo, ali stara interesovanja ne zamenjuje. Fotografija joj je i dalje veoma zabavna, a i slikanje joj postaje sve zabavnije. Rekla bih da je vrlo kreativna devojčica.

Zašto vas i Marka nema češće u javnosti, zbog čega se ne slikate zajedno?

- Nas dvoje izlaske uglavnom baziramo na nekim mirnijim mestima kao što su pozorište i restorani, gde nema foto- reportera. Naravno, kada se nađemo na pojedinim premijerama, uslikaju nas za medije, ali to nam zaista nije primarno. Daleko od toga da se krijemo, ali ne mislim da oni koji su stalno pod svetlima reflektora od toga imaju neki benefit. Mi smo oduvek težili da svoj privatni život zadržimo samo za sebe.

Kako izgleda jedan vaš dan, ko donosi doručak u krevet? Koji vaš specijalitet je omiljen vašem suprugu, a koji kćerki?

- Kao i kod svakog para koji je deceniju zajedno, ima svega pomalo. Ja sam majstor doručka dok Marko ima savršene kulinarske sposobnosti za pripremu večere. Bilo bi krajnje nepromišljeno da mi je nekada rekao da mu se neko moje jelo ne dopada, iako je verovatno bilo takvih situacija. Tako da bih rekla da su mu sva omiljena. Marko je veliki gurman, iako tako ne deluje na prvi pogled. On fantastično kuva, pa se međusobno u kuhinji dopunjujemo, a za najmlađeg člana naše porodice pripremamo kolače. Antonina najviše voli išlere i vanilice jer su sitni pa može više da ih pojede.

Ko inicira izlaske i putovanja, a ko bira filmove koje ćete gledati?

- Marko insistira na izlascima, dok sam ja sam više kućni tip. A za izbor filmova, iako su nam interesovanja slična, dogovaramo se, pa tako repertoar kućnog bioskopa jednom bira on, drugi put ja.

Oko čega se najbrže dogovarate, a zbog čega se raspravljate?

- Najčešće se raspravljamo oko Antonine, Marko je popustljiviji, a ja sam stroži roditelj i u vezi sa tim ponekad imamo neslaganja, a najbrže se dogovaramo oko krucijalnih životnih stvari, tu se prefektno slažemo i razumemo.

Ko prvi popusti u situacijama kada se posvađate?

- Marko, kao glava porodice, razumniji je i obično popusti, kako Antonini tako i meni.

Već 11 godina ste zajedno i od početka vas, kao nijedan drugi par poznatih, prate priče da raskidate, razvodite se. Poslednji put je kao glavni razlog navođena navodna Markova preljuba. Kako vas dvoje komentarišete tračeve i kako prevazilazite takve situacije?

- Tračevima se ne bavimo, tabloidne vesti nisu posebna već uobičajena situacija za nas, koju dočekamo i ispratimo sa osmehom. To ne može da poljulja naš odnos. Posle ovoliko godina i bura koje su nam se desile, a ne poznajem nijedan par koji se suočio s toliko izazova kao mi, razumemo se i bez verbalne komunikacije, uvek znamo šta onaj drugi misli i oseća. Mi smo duboko povezani, međusobno poverenje je jako, jedno drugom smo ozbiljan, stabilan oslonac, tako da će teško bilo kakav trač moći da nas uzdrma.

Nedavno ste rekli da se Marko i vi znate već 15 godina i da ste prvo bili najbolji prijatelji. Kad ste shvatili da ste zaljubljeni?

- To je u mom slučaju stiglo vrlo neočekivano i neplanski. Ja sam izašla iz sedmogodišnje veze i bila sam sama, a Marko je bio vrlo prisutan u mom životu. Bukvalno nisam ni primetila kada je druženje preraslo u emociju. Provodili smo sve više vremena zajedno i naprosto se desila ljubav. Kada je emocija već nastala, uplašila sam se da sam izgubila prijatelja i otišla sam van zemlje kako bih prekinula tok događaja, ali nije vredelo, našao me je. Tada sam znala da želim s njim da provedem život i osnujem porodicu.

Planirate li proširenje porodice i da li bi Antonina htela da joj rodite sestru ili brata?

- Naravno. Antoninina želja je da dobije sestru.

Upravo ste se vratili na scenu posle duže pauze. Jeste li namerno odsustvovali toliko ili je to splet okolnosti?

- Imala sam mnogo porodičnih obaveza i zbog toga je moja muzika ispaštala. Ne umem najbolje da se organizujem na više meni važnih frontova, već se uvek potpuno posvećujem jednom. Zato je moja muzika bila nekoliko godina po strani.

Na koga se odnosi poruka “Dobar si”?

- To ćete morati da pitate Leontinu koja je autor kompozicije i teksta, a ja verujem da će se mnoge devojke pronaći i da će svaka imati ličan odgovor na ovo pitanje.

Kako ste proveli leto?

- Kao i proteklih godina, delom u Beogradu, delom u Grčkoj s porodicom i prijateljima.

Maja Gašić

Autor