Bolno priznanje Džejn Fonde: Dugo sam osećala krivicu zbog majčinog samoubistva

Autor:

19.09.2018 16:51

Foto:

Foto:



Život slavne glumice Džejn Fonda protkan je tragedijama od rane mladosti. U prošlogodišnjem intervjuu za “The Edit Magazine” glumica je prvi put javno progovorila o seksualnom zlostavljanju koje je trpela još u detinjstvu.

Džejn Fonda: Konce sreće svako drži u vlastitim rukama, samo dok je mlad čovek to ne shvata

- Sada prvi put mogu javno da priznam da sam bila silovana i seksualno zlostavljana još kao devojčica, a to se nastavilo i kad sam već počela da igram u filmovima. Dobijala bih otkaz jer nisam htela da spavam sa svojim šefovima. Posle takvih događaja uvek bih mislila da je posredi moja krivica, da nisam uradila pravu stvar ili da sam rekla nešto što nisam smela - ispričala je glumica koja je za svojih 80 godina doživela velike uspone i padove.

Henri Fonda i Franses Simor, roditelji Džejn Fonde

Jedan od najbolnijih, po njenim rečima događaj koji je definisao kao osobu, bilo je samoubistvo njene majke Frensis Ford Simur. Džejn je tada bilo 12 godina. U novom dokumentarcu pod nazivom "Jane Fonda in Five Acts"  koji će se emitovati na kanalu HBO  24. septembra, Fonda je pričala o tome kako je bilo odrastati uz majku sa bipolarnim poremećajem.

Džejn Fonda: Nisam uvek bila dobra majka

- Kada roditelj ne može da se stara o vama, nije u stanju da vam pruži ljubav, to u velikoj meri utiče na vaše samopouzdanje - ispričala je oskarovka.

Pričala je i o tome kako se dugo mučila da razume zašto je sebi oduzela život, šta je navelo da je napusti... Govorila je i o krivici koju je jako dugo osećala jer nije bila u stanju da razume svoju majku, niti da joj oprosti.

Bolna ispovest Džejn Fonde: Mračna tajna koju je nosila na duši sedam decenija

- Kada ste dete, uvek mislite da ste vi krivi. Deca nisu u stanju da krive odrasle, jer njihov opstanak zavisi od njih. Bilo mi je potrebno puno vremena da se oslobodim tog osećaja krivice - ispričala je Džejn koja je otkrila i da joj je sve bilo mnogo jasnije kada se ispostavilo i da je njena majka bila žrtva seksualnog zlostavljanja u detinjstvu. Nažalost, delile su istu sudbinu i to joj je pomoglo da oprosti majci, ali i sebi.

Maja Gašić

Autor