Verica Rakočević: Kosovski gen je ono što me čini "posebnom bakicom sa dušom deteta"

Autor:

11.10.2018 16:30

Foto:

Foto:



Priprema za obeležavanje 35 godina karijere bila je idealna prilika modnoj dizajnerki Verici Rakočević (70) da podvuče crtu, sabere i oduzme sve što je do sada postigla. Da je život veoma uzbudljiv i u osmoj deceniji, svedoči njen primer.

Verica Rakočević: Želim da se moj pepeo prospe na Avali

- Prema mišljenju onih čiji je život uređen po stereotipu, u privatnom životu uradila sam najveću ludost kada sam se udala za Veljka. Što se posla tiče, ima li veće ludosti od prodaje bezbrižne starosti, a tu mislim na stanove koje sam prodavala kako bih zadovoljila svoju potrebu da mi kolekcije budu prezentovane onako kako sanjam. Postoje neke stvari za koje smatram da su ludosti, na koje nisam spremna, a zapravo su Veljkove ideje. Mada, po njegovim standardima to i nisu ludosti, već nešto sasvim normalno. Evo, recimo, njegova zamisao je bila da živimo na planini, u šatoru, a meni je to apsolutno neprihvatljivo. Realno, bez lažne skromnosti, mislim da mi je kosovski gen dao posebnost. U čudu sam od sopstvene eruptivne energije. Dan pred reviju legla sam u ponoć, ustala sutradan u šest ujutro, u pola osam bila u ateljeu, nosila kolekciju i sa manekenima došla na Avalu, sve postavila za početak revije i iste večeri u ponoć bila vesela i odmorna. Ta moja kosovska energija, nek se smeju tome koliko hoće, jeste glavni “začin” ovoga što sam ja i što me čini “posebnom bakicom sa dušom deteta” - ispričala je Verica i untervjuu za magazin "Gloria".

Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević: Bolje biti pijan nego star (foto)

Nakon revije, modna dizajnerka je otputovala sa ćerkom Milenom na zasluženi odmor u Meksiko.

- Ona mi mnogo nedostaje, mada se čujemo svakodnevno i viđamo nekoliko puta godišnje. Nas dve imamo svoj mali ritual da svake godine same, bez muževa, odemo negde na odmor. Ove godine smo odabrale Tulum, a za maj spremam novu reviju.

Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević, par koji prkosi stereotipima: Zajedno se smejemo svojoj “nenormalnosti”

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) дана 10. Окт 2018. у 9:39 PDT

Tokom 35 godina duge karijere bilo je uspona i padova.

- Kada radite posao u koji ste strasno zaljubljeni, ne postoji trenutak koji vam nije drag. Uspesi, padovi, greške, sve je to sastavni deo te ljubavi, baš kao i u svakoj drugoj koja pršti od strasti. Ipak, prelomni momenat koji je trasirao put mom profesionalnom samopouzdanju desio se 1999. godine, kada sam izlagala na stepenicama na Španskom trgu u Rimu i dobila priznanje na Nedelji visoke mode.

Maja Gašić

Autor