Zdravko Čolić: Moj klub 100 žena

Autor:

15.10.2018 10:30

Foto:

Foto:



Najveća pevačka zvezda bivše države otkriva ko su ‘Čolićke’ koje iz prvog reda prate sve njegove nastupe i zašto danas živi bolje nego 80-ih, kad su mu se albumi prodavali u stotinama hiljada primeraka

Za početak, poruka svim ženama koje će ga na koncertu u za­­­grebačkoj Areni videti samo iz daljine: Čola iz­­­gleda sjajno, mnogo bolje nego na fotkama ili u spot­­­­ovima. Sa 67 godina Zdravko Čolić ima živu energiju mlade osobe, vitak je, gibak kao atletičar, što je nekad i bio - iako se više ponosi svojim fudbalskim uspesima - netaknutog je te­­­na i ne stari po zakonima koji važe za obične smrtnike. I dan-danas, nakog gotovo pola veka karijere, bez problema na svojim koncertima okupi petnaestak hiljada ljudi. Oči su mu uvek spremne za smeh, u razgovoru nema foliranja, nameštanja, gledanja na sat, one odurne poruke “moje je vreme isuviše dragoceno za vas”. Ukratko, kako ga je već ranije neko opisao, on je “najsimpatičniji čovek kojeg sam upoznala”. Nije ga obuzela moderna histerija brige za vlastiti organizam, ponavlja da je bio i ostao hedonista, naručuje dupli čivas, pita šta ćemo jesti, merak mu je i dalje jedna od najdražih i najčešćih reči.

Kad je s ljudima, za njega kao da još traju za­­­koni naše muzičke scene s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih, kad su provodi i druženja s poznatima i nepoznatima bili najvažnija stvar u životu. Njegove koncerte i turneje opisivali su kao “putujući zemljotres”, a Čola i danas voli tu sintagmu jer tako živi i sada iako su mu večeri u Beogradu, kad ne nastupa, rezervisane za porodicu, suprugu Aleksandru (53) i kćerke Unu (17) i Laru (12), i za gitaru uz koju pravi svoje nove stvari. No kad je na putu, to je i dalje isti onaj Čola koji poznaje svakoga iz muzičkog miljea, od naših rokera do zvezda popa i šansone. Kaže da na “čitavom prostoru bivše Juge nema nikoga ko poznaje više ljudi i više je sedeo po kafanama i restoranima od mene”.

- To je tako kad si čovek u narodnoj službi, tu si za druge, uveseljavaš ljude i kroz to ih neprestano srećeš ponovo. Neki zaboravljeni susreti najednom pred tobom ožive, i to je lepo, vratiš se nečemu odranije, a ideš dalje - opisuje svoju svakodnevicu, koju, između ostalog, čine i fanovi.

Ostatak intervjua sa Zdravkom Čolićem pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 15. oktobra!

 

Maja Gašić

Autor