Maja Mandžuka na večeri kod princa Alberta: Hilandarsko vino za svetske zvezde

Autor:

18.10.2018 20:00

Foto:

Foto:



Glumica i producentkinja bila je među 1300 pažljivo odabranih zvanica na gala večeri kod princa Alberta u Monte Karlu, na kojoj je svetu prezentovana istorija srpskog manastira na Svetoj gori i značaj Muzeja Nikole Tesle u Beogradu

Maja Mandžuka (36) je uvek tamo gde se dešavaju uzbudljive stvari. U sredu 26. septembra naša proslavljena glumica bila je u Monte Karlu, gde je održana gala humanitarna večera i aukcija umetnina posvećena zaštiti okeana. To je drugi put da je organizovana ova manifestacija, a njeni domaćini su bili princ Albert od Monaka i svetski poznati filantrop srpskog porekla Milutin Getsbi, koji ne propušta priliku da promoviše zemlju svojih predaka.

To zaista posebno veče počelo je pesmom “We Are Family”, a u Operi Monte Karla okupile su se zvezde svetskog šou-biznisa, od Orlanda Bluma, koji je došao u društvu Kejti Peri, do Najla Rodžersa i Edrijena Brodija. Među pažljivo odabranih 1300 zvanica bio je i slikar Mane Šakić, čija je slika bila na aukciji i dostigla je fantastičnu cenu. Prodata je za 80.000 evra.

- Prisustvovala sam nečem posebnom - kaže Maja Mandžuka. - Unutrašnjost Opere je bila tako ambijentalno osmišljena da smo zahvaljujući specijalnim efektima imali utisak kao da smo u podvodnom svetu, okruženi najraznovrsnijim ribama, koralima, najlepšim bojama. Na večeri je bio raskošan meni, ali ja sam uživala u slatkišima, sladoledu i manastirskom vinu. Veliku pažnju na ovoj manifestaciji privukle su odlično napravljene prezentacije manastira Hilandar i Muzeja Nikole Tesle u Beogradu. Veoma sam se obradovala kada sam srela našeg poznatog teologa Miloša Stojkovića, koji je na svakom koraku dodatno promovisao Hilandar. Služeno je crveno manastirsko vino, a što je još važnije, svetske zvezde su imale priliku da čuju priču o našem manastiru na Svetoj gori. Prikazan je i film o našem Nikoli Tesli i tome kako je pre nego što je otišao u Ameriku posetio Hilandar. Na aukciji su prodate i karate za posetu Muzeju Nikole Tesle, tako da će uskoro nekoliko značajnih ličnosti boraviti u Beogradu i posle obilaska muzeja uputiti se u Hilandar. Ovo je bila prva i fascinantna promocija srpske kulture, tradicije i Hilandara na ovako svetskom nivou.

Pored slike Maneta Šakića i karata za Muzej Nikole Tesle, na aukciji su bili ponuđeni i ručak sa princom Albertom, njegov sat (koji je kupio Orlando Blum), do sada neobjavljene Madonine fotografije, jedan dan sa Endijem Garsijom koji uključuje i igranje golfa, kao i mnoštvo umetničkih dela i komada nakita. Večera i aukcija trajale su skoro tri sata, a potom je organizovan afterparti u kazinu Monte Karla, gde je muziku puštao Riči Akiva, jedan od najboljih svetskih di-džejova.

Maji je ovo bila još jedna prilika da ispriča priču o svojoj zemlji, jer živeći poslednjih 12 godina više u Americi nego ovde shvatila je koliko malo stranci znaju o našim predelima i ljudima, koji su svetski vredni.

Maja Gašić

Autor