Viktor Savić i Andrija Milošević: Lokalni heroji

Autor:

19.11.2018 17:10

Foto:

Foto:



Vodeći se davno zaboravljenim vrednostima kao što su entuzijazam, posvećenost i marljivost, popularni glumci odlučili su da otvore pozorište na Banovom brdu, kraju grada u kojem žive, i svojim komšijama ponude različit kulturni sadržaj

U želji da urade nešto dobro za kulturu lokalne sredine u kojoj žive, tačnije za naselje Banovo brdo, glumci Viktor Savić (35) i Andrija Milošević (40) odlučili su da otvore pozorište. Za taj pionirski poduhvat u 21. veku bilo im je potrebno mnogo energije i zalaganja, ali su na kraju uspeli da naprave Teatar na Brdu. Prvim komadom “Šećer je sitan, osim kad je kocka”, nastalim po scenariju i u režiji Nikole Pejakovića, koji će premijerno biti izveden 22. novembra, već su postavili visoke standarde.

Ko je idejni tvorac Teatra na Brdu?

Viktor: Ovo je zajednička ideja. Znajući da sam sa Banovog brda, kontaktirali su me ljudi iz opštine Čukarica. Realizovali su godinu kulture i imali određeni budžet koji je trebalo u nešto uložiti. Predložio sam im da naprave pozorišnu scenu na mestu bioskopa Šumadija. Složili su se, a ja sam odmah kontaktirao Andriju, s kojim godinama sarađujem i drugujem. I on živi na Banovom brdu i stalo mu je do ovog kraja i poboljšavanja kulturne ponude.

Ostatak intervjua s Viktorom i Andrijom pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 19. novembra!

Maja Gašić

Autor