Bora Đorđević: Kako sam uspešno završio školu bifea Atelje 212

Autor:

12.03.2017 09:29

Foto:

Foto:



Pevač i frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević (64) odigrao je malu ali veoma upečatljivu ulogu u filmu "Povratak" scenariste i reditelja Predraga Jakšića. Za vreme snimanja sprijateljio se s holivudskim zvezdama Majklom Pareom, Džonom Sevidžom i Nikom Mankusom, kao i s glavnim glumcem Lazarom Rokvudom. Pre “Povratka” Bora je imao epizodne role u dva bioskopska ostvarenja: 1991. u “Sekula se opet ženiDragoslava Lazića i 2006. u “Šejtanovom ratnikuStevana Filipovića.

Bora Đorđević: Žalim što nemam više dece

Malo je poznato da je 1977. konkurisao na glumu na Fakučltetu dramskih umetnosti u Beogradu, ali je odbijen jer je, kako su mu objasnili, kao dvadesetpetogodišnjak bio prestar za školovanje. Ali je zato, frontmen "Riblje čorbe", kako priznaje, uspešno završio neke druge škole.

Holivudski glumac Džon Sevidž o Srbiji: Imate dobrodušne, srdačne ljude vedrog duha

- Nisu me primili na glumu jer sam već imao 25 godina, a to je bilo previše za brucoša. Inače sam odrastao u Ateljeu 212, statirao i igrao male uloge bez teksta, ali sam družeći se sa pozorišnim velikanima, završio "školu bifea Ateljea 212". Kad su me odbili na glumi, upisao sam pozorišnu produkciju, dao sve ispite u roku, sa prosečnom ocenom 8,5 i nikada nisam našao vremena da diplomiram. Žao mi je, ali šta je tu je, jesam se ulenjio, ali možda skupim snagu da napišem diplomski - kaže Bora koji u šali voli da istakne da se rado prihvata filmske uloge jer na taj način leči komplekse, a i da "glumcima otima hleb iz usta".

Komentari. (0)

Loading