Prijatelji i kolege se opraštaju od voljenog Cuneta: Otišao je kralj narodne pesme

Autor:

22.07.2017 14:21

Foto:

Foto:



Legendarni pevač narodne muzike uz čije pesme su odrasle su brojne generacije, Predrag Gojković Cune, preminuo je juče u 85. godini života.

Kako je govorio legendarni pevač: Danas svi jure hitove, slavu, ali rodiće se novi Cune (foto/video)

Blage naravi i gospodskog ponašanja, bio je omiljen među kolegama, koji su njegov odlazak teško podneli. Sa Miroslavom Ilićem i Predragom Živkovićem Tozovcem je nastupao po ugledu na slavna tri tenora. Obojica su teško podnela odlazak dragog prijatelja.


- Izgubio sam sjajnog kolegu, veoma sam ga poštovao. Hvala mu na svemu, neka počiva u miru. Nastupali smo zajedno, imali smo zajednički šou Tozovac, on i ja i to je bio najlepši šou ikada. Bio je moj veliki prijatelj i zauvek će mi ostati u najlepšem sećanju - Ispričao je Ilić u razgovoru za "Blic".

Tozovac kaže da je Cunetova smrt nenadoknadiv gubitak za dobru pesmu.

- Otišao je kralj srpske narodne pesme. Izuzetno mi je žao. Veliki smo bili prijatelji. Nenadoknadiv gubitak za dobru pesmu i za muziku uopšte, jer on je pevao sve, i romanse i zabavne pesme. Takav se još nije rodio. Bio sam uz njega kada mu je bilo najteže, kada je doživeo šlog. Slična situacija sa Mikijem, samo što je Cune duže živeo. Žao mi je što nisam u Beogradu, da jesam bio bih sa njegovom porodicom. Prenesite moje najdublje saučešće porodici - izjavo je legendarni pevač za "Novosti".

Lepa Lukić je bila vidno potresena zbog guvitke velikog prijatelja.

- Ne mogu da verujem. On je bio moje sunce! Pa zašto je otišao... Cune je bio divan čovek, predobar. Mnogo mi je žao, on je bio veličina i legenda. Znam da je siromah bio bolestan, ali nisam znala da je toliko loše", jecajući nam je rekla Lepa vidno potresena gubitkom prijatelja - rekla je za "Kurir".

Ove godine bi proslavili 55 godina braka: Kako su se voleli Cune i Lela

Folk diva Lepa Brena kaže da je od Cuneta mnogo naučila.

- Postoje ljudi koje poznaješ i od njih naučiš puno, zavoliš ih i pamtiš ih po dobrom. Kada odu u neki drugi bolji svet, ostane jedna praznina u duši, koju samo vreme leči, a tu prazninu vremenom popunjavaš lepim sećanjima na čoveka koji je ostavio puno lepih uspomena kroz druženja i večnim njegovim pesmama! - rekla je za "Blic" Brena.

Legendarnau pevačicu Snežanu Đurišić koja je s Cunetom često delila binu, veoma je rastužila vest o njegovom odlasku.


- Ne mogu da verujem... Neka mu je laka zemlja! Mnogo mi je žao, on je bio veliki umetnik. Ali mi je drago što sam imala priliku da radim sa njim i da mnogo naučim od njega. Otišao je čovek koji je postavio parametre u interpretaciji, neko za koga nijedan žanr nije bio stran, i ko je ostavio mnogo toga iza sebe. Veliki čovek i umetnik - rekla je za "Kurir".

Saša Popović o smrti prijatelja saznao je u inostranstvu, tokom odmora.


- Vest o Cunetovom odlasku me zatekla van zemlje i veoma me potresla i rastužila. Bio je veliki umetnik i sjajan čovek. Tužan julski dan za sve nas koji smo imali prilike da se družimo i sarađujemo sa njim, ali i za sve njegove poštovaoce, muziku uopšte. Zaista nenadoknadiv gubitak. Iskreno saučešće porodici - rekao je Popović za "Blic".

Doris Bizetić ćerka Borisa Bizetića legendarnog "rokera s Moravu", na dirljiv način se oprostila od ovog velikana koji je bio u njenom životu od ranog detinjstva.

- Mnogi koji su imali sreću da znaju Cuneta lično, će sad da pišu i pričaju koje su im drage uspomene. Oni koji su ga voleli zbog muzike, ali nisu imali to zadovoljstvo da ga sretnu ili pričaju s njim, biće još tužniji, jer sad ni nemaju tu mogućnost. Imala sam sreću da više puta uživam u društvu Cuneta Gojkovića, čak i da radim s njim. Volela sam ga od detinjstva, moja baka ga je volela, i samim tim sam ga još više poštovala (kad vam baka nekog predstavi kao divnu osobu, naravno još vam se više dopadne). Privatno, kad smo se smejali kod nas u sobi, i jeli meze i projaru, kad je slušao moju muziku, kad nam je bio dragi gost na promocijama, kad smo jeli u restoranu i komentarisali sve i svašta, delili neki fini hleb... ili poslovno, kad sam ga snimala u našem studiju 2006. za album Rokera s Moravu, gde sam ja bila ton majstor i producent - uvek sam bila srećna i ponosna što sedim uz njega. Kada sam bila u drugom stanju 2009. zvao je da proveri kako sam, a prethodnih godina se raspitivao nekoliko puta za moje zdravlje, što me je uvek dirnulo. Dugo je bio bolestan, pa sam se psihički pripremila da će doći i ovaj dan. Ali mislim da je on sad na nekom divnom, svetlom i bezbednom mestu, jer je bio takav čovek. Uz njega smo se osećali prozračno, lepo, srećno i bezbedno - napisala je Doris na svom instagram profilu.

Maja Gašić

Autor