Neda Ukraden o tome šta je nateralo da se oproba u dizajniranju odeće: Ne možemo svi da nosimo broj 34 ili 36

Autor:

24.07.2017 13:16

Foto:

Foto:



Pošto su komentari na njenu prvu kreaciju bili više nego pozitivni, pevačica je odlučila da se posveti dizajniranju odeće uverena kako žene treba da izgledaju zavodljivo i seksepilno i u šezdesetim

Neda Ukraden (66) kreirala je nedavno haljinu, a kako su komentari njenih prijateljica bili više nego pozitivni, namerava da se u budućnosti posveti modnom dizajnu. Na jednom diplomatskom prijemu pojavila se u elegantnoj i provokativnoj toaleti za koju se tek kasnije saznalo da je njena prva samostalna kreacija. U razgovoru za “Gloriju” pevačica otkriva da je često modifikovala garderobu za javne nastupe.

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden) on Jun 26, 2017 at 7:37am PDT


- Ova haljina je prva koju sam kompletno sama osmislila. Godinama prepravljam i popravljam odeću. S vremenom sam shvatila da žene u četrdesetim, pedesetim ali i šezdesetim godinama, koje nisu baš manekenski građene a žele da budu elegantne i privlačne, nemaju baš veliki izbor kad je garderoba u pitanju. I zbog njih i zbog sebe upustila bih se u kreiranje, kako bih nam svima pomogla da budemo zavodljive i lepe iako više nismo u prvoj mladosti. U ovom trenutku ne znam koliko će mi vremena biti potrebno za ostvarenje te ideje. Jedino što znam jeste da to želim da uradim.

OZBILJNI PLANOVI

Poznato je da Neda veoma vodi računa o svom stilu odevanja, ceni modu i kad god joj obaveze to dozvoljavaju odlazi na modne revije.

- Kreatori, bar koliko mi se čini, ne obraćaju baš mnogo pažnje na brojnu žensku populaciju, pošto su im najveći brojevi 34 ili 36. A više od devedeset odsto žena u Srbiji koje koje rade i u prilici su da izdvoje novac za garderobu ima više od 60 kilograma i starije je od 20 godina. One najčešće ne mogu da pronađu odgovarajuće modele. To je ogroman broj pripadnica lepšeg pola koje ne predstavljaju samo ofinger na koji će se okačiti neka uska ili teška haljina, nego hoće da budu lepe, dopadljive, doterane. Upravo za njih, zaposlene žene, majke, domaćice, razapete između porodice, posla, brojnih obaveza i želje da izgledaju poželjno i sebi i drugima, otvorila bih koncept prodavnicu gde bi se pažnja posvećivala svakom detalju. U njoj bi im, osim garderobe, na raspolaganju bili i kozmetičari, frizeri, šminkeri.

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden) on Jun 19, 2017 at 9:10am PDT


Neda i sama izuzetno vodi računa o tome da odeću prilagodi prilici, jer smatra da žena od stila treba da bude odevena primereno.

- Normalno je da ne mogu u istoj vrsti garderobe da se pojavim u diskoteci, u prepodnevnoj emisiji, na pijaci, džogingu ili tenisu, to su različite modne priče. Nisam pristalica ničeg preteranog, a omiljene boje su mi bela, crna, crvena i žuta, kao i svi pastelni tonovi. Volim ženstven stil, naročito setove, haljine i kraće sakoe. Praktičan izbor su i pantalone različitih krojeva i dužina, koje najčešće uparim s nekom ženstvenom košuljom ili sakoom. Odeća od materijala s malo elastina, odgovarajuće dužine, uvek može da prikrije neke nedostatke u građi. Zaposlene dame koje cene eleganciju i žele da naglase seksi izgled trebalo bi da u svom garderoberu obavezno imaju trodelni komplet: sako, pantalone i suknju, koje mogu međusobno da kombinuju, kao i košulju koja ide uz njih. Za veče su moj izbor elegantnije haljine i kompleti, dok tokom dana nosim vrlo opuštene, šarene komade - izjavila je pevačica svojevremeno.

Maja Gašić

Autor