Željko Bebek, prvi pevač "Bijelog dugmeta", kaže da nije bio samo pevač već i da je stvarao taj bend. Ipak, danas u njemu u okolnostima kakve jesu, ne bi mogao da peva. Bend bi, prema njegovim rečima, mogao da se ponovo okupi tek ako bi odnosi bili ravnopravni.

- Ja nisam bio samo pevač, ja sam stvarao "Bijelo dugme". Za 10 godina sam etablirao bend u bend koji je neprevaziđen. Dobar sam solista, sa dobrim pesmama, koje su sjajne, i zauzimaju prostor na ovom mestu. Sve što sam radio je moj samostalni put kroz muziku, uživam u poslednjem projektu - rekao je Bebek za N1 Sarajevo.


Za muziku danas kaže da je drugačija.

- Spadam u sretnike koji u svojoj karijeri može dopisati superlativ, a to je da sam pevao najlepše pesme stvorene na ovim prostorima. To i današnja mladost prati. Srednja generacija me prati, a veliki broj redova na kraju su moji vršnjaci - kaže pevač.

Za prošlim vremenima ne žali jer, kako kaže, ima dosta uspešno seniorsko vreme.


A novo okupljanje Bijelog dugmeta?

- Ako bi se na ravnopravnim odnosima bend mogao okupiti, Bregović, Bebek, Alen i Tifa, onda bi to mogao. Varijanta koju radi Bregović sa "Bijelim dugmetom", voleo bih da se zove Bregović, više pristaje. U današnjem Dugmetu ne mogu pevati. Niti bih pevao. To nije forma kojom se ja izražavam, ona je bila prekrasna - kazao je prvi pevač "Bijelog dugmeta".