Džordž Kluni o blizancima: Ela je prelepa na Amal, a Aleksander samo sedi i jede

Autor:

30.09.2017 19:00

Foto:

Foto:



Tek sad, kad se budi noću na svaka tri sata da blizancima menja pelene, oskarovac je shvatio šta ga je snašlo, i divi se supruzi Amal koja trči na sve strane i prava je mama-atletičarka

Prošla su tri meseca kako je svet munjevito obišla vest da je Amal (39), supruga oskarovca Džordža Klunija (56), rodila blizance. Bračni par je već stekao iskustvo života sa bebama, pa je srećni tata dečaka Aleksandera i kćerke Ele podelio svoju priču sa Kameronom Matisonom, kanadskim TV voditeljem. Sreli su se na filmskom festivalu u Torontu.

- Nisam savršen otac, ali trudim se - bilo je prvo što je Kluni izjavio pre nego što je objasnio zašto je u Kanadu doputovao sam. - Amal je sa decom u Los Anđelesu, u našoj kući. Evo, pre nekoliko minuta smo razgovarali posredstvom fejstajma.

Odmah je priznao da oseća pomalo grižu savesti jer nije sa porodicom.

- Amal sad brine o njima, a kad smo zajedno, to izgleda ovako: ja ustajem noću na svaka tri sata da menjam pelene, ali budi se i ona. Nekako se sad osećam kao krivac što nisam sa njima. Ima tu mnogo posla, ali je i zabavno, čoveče!

Slavni glumac kaže da nije ni bio svestan šta ga sve čeka, niti šta se zapravo događa, sve do trenutka kad su se blizanci rodili.

- Osvestio sam se tek kad sam stajao tamo u porodilištu, video dve bebe još sluzave i čuo njihov plač. Upitao sam se: šta je sad ovo? Bilo nas je do malopre dvoje, Amal i ja, a sad nas je odjednom četovoro. Stvari se, očigledno, menjaju vrlo brzo.

Priznaje da nije baš u najboljim godinama da prvi put postane otac, a i najbolje holivudske godine su već za njim.

- Nisam više kao nekad. Na snimanju tražim da na kameru stave filter koji “omekšava”, malo muti sliku, kako se na mom licu ne bi videlo sve ono što je uočljivo kad je slika oštra.

I iskreno je presrećan što žensko dete uopšte ne liči na njega.

- Ela je sva u očima, ista Amal, hvala bogu. Tako je elegantna, prefinjena. A Aleksander, taj je tako jak da već sad uspeva da sedne. Mnogo voli da jede, a bogami ume i da davi. Uopšte, deca već u ovoj dobi pokazuju svoj karakter, što me baš iznenađuje. Rekao sam prijatelju Metu Dejmonu da me sin podseća na jelena - samo sedi i jede.

PLEJLISTA ZA PROSIDBU

Kad je prvi put video Aleksandera, Dejmon je rekao da bi dečak odmah mogao da zauzme svoje mesto u Holivudu.

- Da, mogao bi da proverava lične karte deci koja idu u jaslice - našalio se Kluni.

Dva prijatelja su razmenila poruke i u vezi sa dečjim imenima.

- Bili smo svesni da će celog života biti u centru pažnje, i da će se pratiti svaki njihov korak. Zato smo Amal i ja želeli da ih bar zbog imena niko ne proziva. Nismo Elu nazvali po Eli Ficdžerald, niti Aleksandera po Aleksandru Velikom.

- Možda ste sina nazvali po Aleksanderu Hamiltonu (jedan od osnivača SAD - prim. ur.) - pitao je Dejmon.

- Da, nazvali smo ga upravo po njemu - odgovorio je u svom šaljivom stilu Kluni. - Važno je da nemaju neka glupa imena - dodao je u intervjuu koji je dao u Torontu.

Slavni glumac je bio spreman da do kraja otvori dušu i osvetli svoj sadašnji život.

- Iskreno, nisam očekivao da ću sa 56 godina provoditi vreme držeći blizance. Još se nisam prilagodio i pomalo sam umoran od roditeljskih obaveza. Dok je Amal, na primer, potpuno drugačija. Ona je kao atletičarka, samo trči. Savršeno dobro se snalazi i odmah je postala stručnjak za bebe.

Nešto ranije, za vreme filmskog festivala u Veneciji, Džordž se prisetio kako je 2014. zaprosio svoju suprugu.

- Proveo sam dvadeset minuta klečeći. Čekao sam da kaže “da”, a ona je stalno ponavljala “o, moj bože”. Bila je u šoku. Najzad, rekao sam joj da iz fioke izvadi upaljač kako bismo upalili sveće na stolu. A tamo sam sakrio verenički prsten. Kad je otvorila fioku, pronašla ga je. Ma sve sam isplanirao, spremio sam i odgovarajuću muziku. Imao sam plejlistu, čekao sam da krene pesma “Why Shouldn’t I” pa da kleknem i zaprosim je - ispričao je oskarovac, koji upravo promoviše svoj novi film “Suburicon”, koji je prikazan na festivalima u Veneciji i Torontu.

Maja Gašić

Autor