Hju Hefner u novoj "Gloriji": Ministar slatkog života

Autor:

14.10.2017 10:00

Foto:

Foto:



Vlasnik magazina ‘Playboy’, koji je osnovao s pozajmljenih devet hiljada dolara a od njega zahvaljujući popularizaciji seksa za pametne stvorio poslovnu imperiju vrednu stotine miliona dolara, preminuo je u 91. godini u svom domu u Los Anđelesu, na poluraspadnutom dušeku, u svilenoj pidžami koja je pola veka bila njegov zaštitni znak

Kada ga je u maju 1985. Dejvid Leterman u svojoj emisiji “Late Night with David Letterman” pitao da li su istinite priče kako u svojoj ‘Playboy’ kući stalno upražnjava divlji seks, Hju Hefner je brzo odgovorio domaćinu i usput ga, kao i pola Amerike, nasmejao:

- Prekidamo s divljim seksom samo onda kad se emituje tvoj šou.

Ova istinita epizoda iz života osnivača najpoznatijeg magazina za pametne i odrasle muškarce na najbolji način ilustruje tvrdnju njegovih biografa da je bio inteligentan i predodređen da uspe.

Hefner je preminuo 27. septembra u 91. godini u svom domu u Holbi Hilsu u Los Anđelesu, koji je prodao prošle godine za 100 miliona dolara pod uslovom da može da živi u njemu do smrti. Umro je u polupropalom krevetu sa starim dušekom, u svilenoj pidžami koja je pedeset godina bila njegov zaštitni znak. Lekar je u smrtovnici naveo “prirodni razlog” smrti, ma šta to značilo, da bi nedelju kasnije procurila informacija da je ministra slatkog i raskalašnog života koštala bakterija kojoj nijedan antibiotik nije mogao ništa.

Ostatak feljtona o Hjuu Hefneru pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 9. oktobra!

Maja Gašić

Autor