Bolna ispovest Tine Tarner: Trpela sam batine jer sam mislila da ću ga promeniti

Autor:

27.10.2017 17:50

Foto:

Foto:



Punih 16 godina legendarna pevačica provela je u braku s Ajkom Tarnerom koji ju je tokom svih tih godina psihički i fizički zlostavljao. Iako je taj period odavno iza nje, Ajk je 2007. preminuo, a ona se udala za Ervina Baha, Tina Tarner prisetila se trenutka kada je odlučila da kaže "stop" nasilju i napusti sve što je do tada imala.

Rok baka u 78. prekida penziju: Tina Tarner snima film

Gostujući u "Jonathan Ross Show-u", rok baka Tina Tarner otvoreno je pričala o tome kako je rizikovala sopstveni život i konačno skupila hrabrost da napusti supruga zlostavljača.  Iako nije imala novca, ni gde da živi, Tina je shvatila da bi još jedan njegov agresivni napad mogao da bude koban po nju, piše Tportal.hr.

Uvek vedra i nasmejana, Tina je u braku s Ajkom provela 16 godina, a rastali su se 1978. Iako na privatnom planu nisu funkcionisali, u muzičkom smislu je njihova kombinacija bila dobitna - hitovi "Proud Mary" i "River Deep, Mountain High" doneli su im nezapamćenu slavu. Međutim, ono što je malo ko znao u tom periodu, Tinino telo je gotovo neprestano bilo prekriveno modricama, bolnim podsetnicima na Ajkove ispade besa.

O paklu koji je preživela u braku, ispričala je u memoarima "I, Tina" iz 1986. godine, na osnovu kojih je nastao i film "Šta ljubav ima s tim", a u kojem su Tinu i Ajka igrali  Anđela Baset i Lorens Fišburn.

- Otišla sam bez ičega i morala sam da smislim kako da preživim i prehranim sebe i porodicu. Odluka nije bila laka. Naprotiv, bila je vrlo opasna, jer je Ajk bio ekstremno nasilan i u to vreme bio pod uticajem raznih opijata i vrlo nestabilan. Nisam imala novca, krevet na kojem ću da prespavam, ali odlučila sam da rizikujem i iskrala sam se tokom noći dok je spavao. Sećam se da sam, čim sam sela u auto, pritisnula gas i krenula, a u jednom trenutku se na autoputu ispred mene našao veliki kamion. Mislila sam da je gotovo.

Kada je svetu otkrila svoju tužnu priču, mnogi su se pitali zašto joj je bilo potrebno toliko vremena da smogne hrabrosti i napusti ga. Zašto je bilo potrebno da prođe 16 godina da napokon ode od napasnika? Tina je objasnila:

- Ostala sam jer sam mislila da ću ga promeniti. Da ću uspeti da mu pomognem, jer znam kakav je i on težak život imao. Obećala sam mu da ga nikada neću napustiti i zapravo sam ostala jedino zbog tog obećanja. Ali, u jednom trenutku postalo je mnogo ružno i došlo je vreme da napokon odem.

A post shared by Tina Turner (@tina.turner) on Feb 1, 2017 at 7:02pm PST


Nakon razvoda od Ajka, Tina dugo godina nije mogla, niti želela da pusti nekog muškarca u svoj život. Plašila se svega. Ali, veru u ljubav vratio joj je nemački muzički producent Bah koga je upoznala još 1985. na jednoj zabavi. U vezi su bili 27 godina, da bi se 2013. godine napokon i venčali. Danas žive u Švajcarskoj.

Maja Gašić

Autor