Danica Maksimović u novoj "Gloriji": Odbila sam da se skinem

Autor:

06.11.2017 10:33

Foto:

Foto:



Slavna dramska umetnica otkriva da slučaj holivudskog predatora Harija Vajnstajna nije isključivo američki patent, već da se slične stvari decenijama dešavaju i u našoj kinematografiji, ali da njene koleginice nemaju hrabrost da, poput nje, o tome govore javno

Proslavljena dramska umetnica Danica Maksimović (64), koja je nedavno briljirala u ulozi Euridike na sceni Madlenianuma, otkriva nam da ima naznaka da će uskoro zaigrati u predstavi svog sina, poznatog reditelja Miloša Lolića (38). U međuvremenu, posle 23 godine ponovo sarađuje sa rediteljem Jagošem Markovićem (51) koji ovih dana u nacionalnom teatru postavlja komad “Ožalošćena porodica”. Pred njom je i američka turneja sa predstavom “Indigo”, sa kojom je već prošla pola zemaljske kugle.

Koliko je profesija kojom se bavite zapravo teška mnogi su saznali tek ovih dana kad se Holivud suočio sa “slučajem Harvi Vajnstajn”. Da li se nešto slično dešava i kod nas?

- Da, i mojim koleginicama i meni. Ali, šta mi vredi da pričam o tome. Kao da bi se time neko bavio? - kaže glumica za magazin "Gloria".

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 6. novembra!