Biljana Vilimon u novoj "Gloriji": Smejem se strahu od starosti

Autor:

22.11.2017 10:24

Foto:

Foto:



Likovna umetnica suočila se sa osudama okoline kad se slikala za naslovnicu magazina za penzionere, ali uprkos tome nema nameru da menja stav da ne koristi estetsku hirurgiju radi podmlađivanja, već vitalnost održava dugim pešačenjima i umerenom ishranom

Avangardna umetnica Biljana Vilimon (66) nikad nije živela po kalupu, pa se zato, na zgražanje mnogih i dosta mlađih prijateljica, bez foto-šopa slikala za naslovnu stranu mesečnika namenjenog penzionerima. Osim želje da pokaže da je okej biti neopterećen godinama, slikarka je htela svima da poruči koliko je smešan strah od starosti.

- I ja se smejem strahu od starosti. Koliko god da poznaješ ljude oko sebe, svaki put se iznova iznenadiš kad vidiš kako nisu spremni da prihvate svoje godine. Suočila sam se, najblaže rečeno, sa čudnim komentarima kad sam se fotografisala za penzionerski časopis. Ne bole njih moje godine, već njihove, na koje ih ja očigledno podsetim tako što se slikam za mesečnik u kojem kažem koliko sam stara, da sam penzioner, ispričam kako živim i šta radim. 

Ostatak intervjua sa Biljanom Vilimon pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 20. novembra!