Džejn Fonda u novoj "Gloriji": Treći čin biće najznačajniji

Autor:

16.12.2017 17:15

Foto:

Foto:



Holivudska glumica, koja i u 80. godini snima, puna je energije i samopouzdanja: u životu je imala uspona i padova, ali nikada nije klonula duhom i tvrdi da je najbolje razdoblje tek pred njom

Dok smo mladi, imamo osećaj da ćemo sreću naći u imovini, partnerima, karijeri, zvezdama... I ja sam dugo mislila da je tako. No, mudrost dolazi s godinama, i onda najednom shvatite kako ima dosta istine u tome da konce svoje sreće držite u vlastitim rukama, samo što se oni mnogima od straha zapetljaju - tvrdi američka glumica Džejn Fonda.

Iako će 21. decembra proslaviti 80. rođendan, izgleda sjajno i puna je entuzijazma, planova i samopouzdanja. Nije ni čudo, u životu je radila i postigla mnogo. Osvojila je sedam nominacija za Oskara i dve Akademijine statue - za “Detektiva Kluta” 1971. i za “Povratak ratnika” 1978. - Emi za TV film “The Dollmaker” 1984, dve nagrade BAFTA i četiri Zlatna globusa. Uz to, 2007. je dobila počasnu Zlatnu palmu Filmskog festivala u Kanu, a 2009. i priznanje za životno delo New York Women’s Agenda, organizacije koja objedinjuje sva ženska udruženja u SAD. Američki filmski institut dodelio joj je 2014. nagradu za životno delo, ali lista se tu sigurno neće završiti. Jer, kako je objasnila u autobiografskoj knjizi “My Life So Far”, objavljenoj 2005, svoj život je podelila u tri čina po trideset godina, s tim da “poslednji čin još traje i biće najznačajniji pošto ću u njemu uraditi najviše stvari po kojima će me pamtiti”.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 11. decembra.