Jana Milosavljević: Dece i uloga nikad dosta

Autor:

23.12.2017 20:00

Foto:

Foto:



Uprkos razlikama u godinama, glumica, kćerka poznatog muzičara Nenada Milosavljevića, rodila je sina u vezi s bezmalo dve i po decenije starijim pozorišnim rediteljem Filipom Gajićem, koji s prethodnim partnerkama već ima troje naslednika

Glumica Jana Milosavljević (27), koju znamo iz filmova “Afterparti” i “Zona Zamfirova”, kao i serije “Ranjeni orao”, i njen partner, reditelj Filip Gajić (50), pre dva meseca su postali roditelji dečaka Joakima. Njoj je ovo prvo dete, dok se Filip već ostvario u ulozi oca, iz prvog braka ima šesnaestogodišnju Nataliju, a iz drugog, sa glumicom Lucijom Šerbedžijom, devetogodišnjeg Sergeja i sedmogodišnju Anastasiju. Ovaj umetnički par upoznao se pre tri i po godine na inicijativu muzičara Ramba Amadeusa i ubrzo započeo zajednički život. I dok se Jana, koja je kćerka pevača Nenada Milosavljevića, poznatijeg kao Neša Galija, potpuno posvetila sinu, Filip budno pazi na njihovo “starije mezimče”, neobičan teatar Kosmodrom, jednu od dve scene Dorćolskog narodnog pozorišta koje su osnovali ovog maja.

Kako ste se osećali tokom trudnoće, jeste li imali nekih posebnih prohteva?

- Trudnoća je najlepše iskustvo kroz koje sam prošla, uživala sam svakog dana i bilo mi je predivno. Na svu sreću, nisam imala nikakve tegobe, bila sam dosta fizički aktivna do poslednjeg trenutka.

Kad ste otkrili da nosite dečaka i da li ste više želeli sina ili kćerku?

- Čudno je to, znala sam da je dečak od početka i nisam se iznenadila kada nam je doktor saopštio pol.

Na koga liči Joakim?

- Svake nedelje liči na nekog drugog, možda ipak najviše na svog brata i sestru, ovu mlađu.

Jeste li se Filip i vi lako usaglasili oko imena?

- Imali smo muke, nikako nismo mogli da se dogovorimo. Mesec posle rođenja dete nije imalo ime, svako ga je zvao kako je hteo, nije ga imalo ni kad smo krenuli da ga prijavimo. Pred vratima opštine Zvezdara odlučili smo se za ono koje su Filipova deca izabrala. Mada ga i dalje zove ko kako hoće.

Kako vam protiču prvi roditeljski dani? Ko vam najviše pomaže oko bebe?

- Kao i svakoj majci nedostaje mi sna, ali nema ničeg smislenijeg od roditeljstva. Pored Filipa, veliku pomoć imam od mame i od Joakimove najstarije sestre Natalije. Dobra je beba, uglavnom samo jednom ustajem noću. Najteže mi je što je hladno pa ne možemo da budemo napolju po ceo dan.

Slušate li Filipa za sve što vam kaže, pošto on, kao neko ko se već ostvario u ulozi oca, sigurno ima više iskustva od vas?

- Nijedno iskustvo ne može da se meri sa urođenim instinktom majke. Ali Filipovo iskustvo mi pruža dodatni osećaj sigurnosti.

Da li se vaši stavovi oko vaspitanja dece razlikuju ili ste tu potpuno saglasni?

- Uglavnom smo saglasni.

Kako ste se Filip i vi upoznali, koliko ste već u vezi?

- Upoznao nas je Rambo Amadeus, ubrzo smo počeli da radimo predstavu “Juriš sutrašnjice” u pozorištu KPGT. To je bilo pre skoro tri i po godine.

Čime vas je privukao? I da li se ponekad oseti razlika u godinama?

- Privukao me je njegov porše. Šalim se, naravno. Inače, ne oseća se nikakva razlika u godinama u našem odnosu, dobro funkcionišemo.

Kakav je vaš stav o braku?

- Formalnost mi nije važna, nego suština odnosa. Bitno mi je da očuvamo porodicu, papir tu ne igra nikakvu ulogu.

Koji su vam dalji planovi, hoćete li praviti dugu pauzu ili se uskoro vraćate na scenu?

- Nemam nikakve planove. Živim od danas do sutra. Uživam u ovim danima, ali se i radujem povratku na scenu, kad god to bilo.

Sa Filipom ste osnovali teatar Kosmodrom, što je bila vaša davnašnja želja. Jeste li vi izabrali ime?

- Moja želja je bila da imam svoju trupu, Filipova da ima pozorište. Svako je ostvario to što je želeo. Kosmodrom je mesto gde vladaju ljubav prema teatru, timski rad i entuzijazam. Svi činimo jednu veliku porodicu u kojoj svako radi sve. Nemamo uslove kao institucionalna pozorišta, svako je svoj rekviziter i kostimograf. Zajedno vodimo računa i o higijeni prostora. Taj trud se oseća, pa zato ljudi vrlo lepo reaguju i na ambijent i na sadržaj.

Maja Gašić

Autor