Anja Mandić o tome zašto je nedelju dana nakon Mandine smrti skinula crninu

Autor:

24.12.2016 12:19

Foto:

Foto:



Anastasia Anja Mandić, glumica i supruga preminulog velikana Milorada Mandća Mande, posle šest meseci tišine prvi put za Gloriju govori o njihovom jedinstvenom odnosu ispunjenom emocijama i poverenjem, lekcijama koje je naučila od njega i zašto je nedelju dana posle njegovog odlaska skinula crninu

-Idem korak po korak, ne gledam daleko u budućnost jer me je život naučio da ništa ne mogu da planiram - kaže glumica Anastasia Anja Mandić (43) nekoliko dana pošto je dala šestomesečni pomen suprugu, velikom dramskom umetniku Miloradu Mandiću Mandi, koji je preminuo iznenada, na sceni 15. juna.

Hajde da živimo samo Ljubav.

A photo posted by Anastasia Anja Mandic (@anjuta_mandic) on Jul 24, 2016 at 1:51am PDT


- Otišla sam u Tivat da igram komad "Rodoljupci" desetak dana posle njegove smrti. Znala sam da moram, da je to način da krenem dalje - nastavlja svoju ispovest Anja Mandić, koja kaže da se s tugom bori kroz rad, kao i da joj gluma pomaže da nastavi dalje.

– Sedam dana sam nosila crninu. Skinula sam je kada mi je sin Andrija rekao: “Želim da svetliš”. To mi je bio jasan signal. Fokusirana sam na njega kao i na Miloradovu decu iz prvog braka. 

– Setila sam se da mi je Milorad govorio da mu je rad mnogo pomogao kada je iznenada ostao bez oca i krenula sam tim putem. Otišla sam u Tivat da igram komad “Rodoljupci” desetak dana posle njegove smrti. Znala sam da moram, da je to način da krenem dalje. Uoči početka predstave prilazile su mi kolege Viktor Savić, Goran Jevtić i Andrija Milošević i pogledima me pitali da li mogu da izdržim. Pre toga sam dobila dve infuzije, rešena da izađem na scenu – izjavila je Anja Mandić i ispričala jednu od Mandinih anegdota koja je uvek nasmeje, kada je se seti.

Vecinski vlasnik svog zivota! 55 godinica. Srecan ostao!

A photo posted by Anastasia Anja Mandic (@anjuta_mandic) on May 3, 2016 at 1:56am PDT

– Stigao mu je račun za “Infostan” i jedna od stavki je bilo uređenje priobalja. Uzeo je telefon, okrenuo “Infostan” i tada je predstava počela: “Dobar dan, prijatelju, evo, zovem iz Gospodar Jovanove na Dorćolu. Evo, stojim na terasi i pokušavam da vidim obalu. I ne vidim je. Pa te pitam, prijatelju, zašto onda plaćam uređenje priobalja?. Izgovorio je to u dahu a ja sam se tresla od smeha – zaključila je supruga pokojnog Mande.

Ostatak ove dirljive ispovesti pročitajte u najnovijem broju magazina Gloria koji je od petka na kioscima.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading