Bračni par deli zajednička interesovanja prema slikarstvu, filmovima i putovanjima, uživa u ljubavi prema prošlim epohama, ona modnim, a on muzičkim, i oboje se raduju njegovom koncertu u Beogradu

Foto: Saša Mihajlović

Nakon više od trideset godina, multimedijalni umetnik Frano Lasić (61) pevaće u beogradskom Domu omladine. Koncertom “Vremeplov” potrudiće se da svim obožavaocima priušti muzičko putovanje, povratak u neka lepša vremena.
- Nastupaću s klapom “Smrika”, u pratnji gitariste Nenada Konstantina, i izvodićemo pesme koje sam slušao u vreme kad sam počinjao da se bavim muzikom. Još kao mladić osnovao sam bend i sećam se da sam na prvom samostalnom nastupu svirao rok i pop sedamdesetih i osamdesetih godina. Onda sam često nastupao s klapama, a sad želim na jednom mestu da objedinim muziku koju sam izvodio. Upravo zato “Vremeplov” sam zamislio kao kompilaciju roka, popa i odabranih, dobro poznatih dalmatinskih pesama. Putovaćemo kroz vreme i vratiti se u divne i bezbrižne dane.
U takvim danima glumac i privatno uživa otkad se oženio dizajnerkom i stilistkinjom Milenom Franić (30). Spojila su ih zajednička interesovanja, ljubav prema lepom, ali i muzika.
- Volimo da slušamo muziku zajedno. Doskoro smo stalno vrteli čuveni Stingov koncert u pratnji londonske Kraljevske filharmonije. Ovih dana, uglavnom zbog novogodišnje atmosfere, slušamo disk sa božićnim pesmama, a povremeno pustimo i muziku s našeg venčanja, koja je bila divna - priča Milena.

Par se još početkom decembra potpuno ubacio u “božićni mod”.
- Oboje baš volimo novogodišnje i božićne praznike. Stan smo već okitili jer uživamo u samom tom činu, lepoti jelke, ukrasa i lampica. Inače, već smo isplanirali da katolički Božić provedemo u Dubrovniku s njegovom porodicom, a Novu godinu da dočekamo na Zlatiboru, dok ćemo onaj pravoslavni proslaviti s mojom porodicom, kod kuće - unapred se raduje Milena.
Život udvoje je oboma doneo niz radosti, čak su i putovanja poprimila sasvim novu dimenziju.
- Upravo smo doputovali iz Zagreba, gde smo proveli samo tri dana. Pre toga smo bili na kruzeru i obilazili smo razne gradove. Bilo je mnogo interesantno i za nas neuobičajeno da odjednom obiđemo toliko mesta. Od svih, najviše mi se dopala Venecija. Ona je sama po sebi prelepa, ali ipak, najlepše mi je bilo dok smo obilazili galerije - priseća se Milena.

Frano otkriva kako se s Milenom od početka zabavljanja odlično razume i zato mu je odmah bilo jasno da njihova veza vodi ka braku.

- Vrlo brzo smo počeli zajednički život, a brak je usledio samo kao logičan naredni korak. Oboje verujemo da odluku kako ćete uvek biti tu jedno za drugo treba krunisati brakom. Jer, svesni smo da sutra donosi lepe, ali i teške trenutke, a mi prosto znamo da ćemo udvoje i ove druge lakše podneti.
Prvi put su se sreli kod zajedničkih prijatelja i oboje su se iznenadili.
- Upoznali smo se sasvim slučajno, kako to obično biva, jer sudbonosne susrete je nemoguće izrežirati. Počeli smo da izlazimo, mnogo smo razgovarali i družili se. Nas dvoje imamo dosta sličnih interesovanja iako smo različitih godina. Uživamo u druženju s prijateljima, odlascima na piće i večere. Nikad nam nije važno mesto, već ljudi koji su s nama. Veoma smo posvećeni jedno drugom i nastojimo da vreme koje provodimo zajedno bude što kvalitetnije. Kad završimo sa svim dnevnim obavezama, na kraju dana znamo da se pretvorimo u kućne tipove, pa se opustimo uz razgovor, čitamo ili gledamo neki dobar film. Često idemo u prirodu ili na more - objašnjava mlada dizajnerka.
Frano, koji je ostvario više od 60 uloga u domaćim i stranim filmovima i serijama, paralelno s tim bavio se i ugostiteljstvom, pevanjem, slikanjem. Ipak, gluma je njegova najveća ljubav.
- I da se ponovo rodim, voleo bih da se opet nađem u glumi. U mladosti sam ozbiljno razmišljao o tome da budem arhitekta, međutim, životni put me je odveo u drugom, umetničkom smeru, i nije me prevario. No, kad je taj posao u pitanju, postoji i druga strana medalje. Život umetnika je često neizvestan.
Priznaje da mu je svaka uloga bitna.
- Sve su mi bile, i dalje su, svojevrsni izazovi. Postoje one drage i malo manje drage, nekom ulogom ste potpuno zadovoljni, nekom baš i niste. Uvek me raduje saradnja s režiserom Lordanom Zafranovićem, s kojim sam i počeo karijeru u ostvarenju “Okupacija u 26 slika”. On dobro zna šta želi da napravi od filma i veoma je energičan, što mi se dopada.

Upravo je velika angažovanost na sceni i pred kamerama glavni razlog što smo ovoliko dugo čekali na njegov koncert u Beogradu.
- Bio sam dosta zaposlen kao glumac. To je moja osnovna profesija, a muzika je samo nešto što me prati sve vreme. Njom sam se uvek bavio iz vlastitog zadovoljstva.
Milenina najveća ljubav je moda.
- Stil šezdesetih godina je nešto što ja volim, on je moja beskrajna inspiracija. Od Nove godine ću intenzivno početi da radim na kolekciji inspirisanoj tim periodom, ali o tom - potom - otkriva nam ona, a njen dragi dodaje da i on voli taj period.

Komentari (0)

Loading