Đole Balašević danas bi proslavio rođendan: Reči panonskog mornara i dalje odzvanjaju!

Autor:

11.05.2021 20:50

Foto:

Foto:

Smrt Đoleta Balaševića potresla je kompetan region, iako je prošlo određeno vreme tuga ne jenjava, a današnji dan poseban je za njegovu porodicu.



Proslavljeni umetnik Đole Balašević izbugio je najvažniju butku u svom životu 19. februara ove godine. Svojim odlaskom ostavio je nenadoknadivu rupu na domaćoj sceni, a svoju porodicu lišio je stuba na koji bi se svi naslonili kada bi im zatrebala podrška. Verujemo da ne postoji osoba koja se uz njegove pesme nije veselila, plakala, skakala, tugovala, te pronašla makar deo sebe u muzici čuvenog Đoleta

Nakon što se navršilo 40 dana od njegove smrti podignut mu je spomenik, događaj koji je bio obeležn emocijama, obzirom na to da je rana još uvek bila sveža. Ali ni danas tuga nije prestala, a 11. maj oduvek je bio poseban dan u porodici Balašević, a sada nosiće još veći teret, obzriom da bi čuveni umetnik, danas proslavio 68. rođendan.

Petar Đorđević

 

Đoletova karijera mnogo puta do sada opisana je najlepšim rečima. Čovek koji je četiri decenije proveo na sceni postigao je mnogo, međutim, mnogo puta za života isticao je da mu je najveće dostignuće porodica. Ćerke Jelena i Jovana i sin Aleksa vrhunac su njegovog života, ipak supruga Olivera za Đoleta je bila muza, večna inspiracija koja je svoje mesto pronašla u svakom od njegovih 12 albuma.

Njegov ispraćaj bio je prizor koji se retko viđa. Poštovaoci njegovog lika i dela palili su sveće, ostavljali plišane igračne na Trgu slobode u njegovom rodnom gradu, pored toga, na svakom ćošku stajao je i mali plišani zec, koji je bio Đoletov verni saputnik na koncertima.

Pročitajte i Nisam mogao da gledam druge devojke, jer nisam mogao da nađem lepšu od nje - ovako je Đole govorio o njoj!

Ata Images

 

Novosađani su nakon njegove sahrane na Keju žrtava racije priredili i 'Noć kada je Đole preplivao Dunav', zahvalivši se za svaku notu kojom im je obeležio život, te uputivši poslednji pozdrav čuvenom umetniku Đorđu Balaševiću.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading