Poslednji pozdrav

Emotivni oproštaj od čuvenog Vlaste: Svetlo pozornice nikad više neće sijati tako jako! (foto)

Autor:

02.04.2021 18:55

Foto:

Foto:

Komemoracija Vlaste Velisavljević održana je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Čuveni glumac preminuo je usled posledica korona virusa u 95. godini.



Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca, legendarni Vlasta Velisavljević podlegao je posledicama pošasti u vidu korona virusa. Legendarni glumac sahranjen je pre nešto više od nedelju dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog kolege i velikog prijatelja Ivana Bekjareva.

Kako bi velikog čoveka, kakav je sasvim sigurno bio Vlasta, ispratili kako dolikuje, njegovi prijatelji, porodica, ali i brojne kolege među kojima su svoje mesto pronašli i Voja Brajović, Marko Janketić, Branka Petrić, okupili su se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Komemoracija Vlaste Velisavljević počela je minutom ćutanja, a prisutnima se prvo obratila direktorka JDP-a Tamara Vučković.

Pročitajte i Vlasta Velisavavljević ispraćen na večni počinak, porodica i prijatelji neutešni: Ostao sam bez reči!

- Poslednji put je u Beogradskom dramskom pozorištu bio na komemoraciji Ivanu Bekjarevu i rekao mi: 'Želim da moja komemoracija bude vesela' - počela je Tamara.

Glumac Dragan Mićanović takođe se obratio prisutnima, te poručio da ako jedinica mere za dobrotu postoji, onda je to Vlasta.

- Publika ga ja obožavala, oduševljavali su se njegovom energijom, dečijom razigranošću, šeretskim osmehom. Bio je inspirativan za Igru, dobrota je isijavala iz njega. Ako postoji jedinica mere za dobrotu, to je Vlasta - poručio je Dragan.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Svetlo pozornice nikad više neće sijati tako jako..

- Bio je prijatan i duhovit, u kolegi dobio sam prijatelja. Sa njegovim odlaskom izgubili smo svetlo pozornice koje je osvetljavalo i vas i nas - rekao je Milan Lane Gutović.

Komemoracija je završena prikazom inserta i niza fotografija Vlastinih uloga sa daski koje život znače, nakon su usledile i stojeće ovacije kao poslednji pozdrav voljenom glumcu, srdačnom prijatelju i velikom čovekuVlasti Velisavljeviću.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading