Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca, legendarni Vlasta Velisavljević preminuo je u devedeset petoj godini od posledica korona virusa. Sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog kolege Ivana Bekjareva.

Vlastina supruga Nada, slomljena od bola, na ulazu u kapelu, primala je saučešće brojnih kolega i prijatelja, koji su došli da na poslednji počinak isprate Vlastu.

Pročitajte i Neutešna supruga Vlaste Velisavljevića: Nije ružnu reč rekao ni za koga, opraštao je svakome!

Antonio Ahel/ATAImages

 

Na Novo groblje među prvima stigli su Branko Cvejić, Voja Brajović, Dragan Petrović Pele, Tika Stanić i Branka Petrić.

Brojne kolege okupile su se da se poslednji put oproste od glumca koji za sobom ostavlja preko 350 uloga u kojima će živeti večno.

Govor je na glumčevom grobu održao njegov kolega Irfan Mensur, koji je duhovitom anegdotom podsetio prisutne na to koliko je šarmantan Vlasta bio.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Moram da ti mahnem u ime JDP. Hteo sam da ti održim jedan govor, ali onda sam pročitao šta su o tebi izjavili i napisali tvoja Petrićka, Tanja, šta su izjavile neke naše kolege i onda sam ostao bez reči. Sve što su oni napisali i izgovorili ti pripada. Lane, Voja, Toni, Dimitrije, ja pa i ovi balavci. Moram da podelim jednu anegotu da bi shvatili šta ja mislim, ali i šta ćete vi misliti o Vlasti. Igrali smo predstavu i odjednom panika, Vasa pao u nesvest, u pola predstave. Predstava se prekida, zove se hitna pomoć. Mi svi oko njega: "Vlasto, šta je?" A on onako otvorio oči i kaže: "Ma nije ništa, držim dijetu. Mi ga pitamo šta će mu dijeta. Kaže on: "Hoću da budem lep kao vi. Vi svi napraviste karijere na lepotu, a ja talenat i meni je dosta toga". Eto, takav je čovek bio - prenosi glumčeve reči "Kurir".

Legendarni Vlasta na večni počinak ispraćen je simbolično, na Svetski dan pozorišta, u kome je proveo najveći deo svog životnog veka.

Čitajte i:

Komentari (0)

Loading