Zdravko Čolić oprostio se od Dragoljuba Đuričića potresnim rečima: Nedostajaće mi!

Autor:

16.03.2021 15:30

Foto:

Foto:

Dragoljub Đuričić još jedan veliki umetnik koji je otišao. Legendarni bubnjar, tokom svoje bogate karijere svirao je u celom svetu, a neverovatnim talentom oduševljavao je ljude širom planete. Kroz život, išao je vedrog duha, s osmehom, a jedan je od malobrojnih koji je znao da je sreća zapravo u sitnicama.



Bubnjar koji je najavljivao promene, veliki ljubitelj Partizana i čovek koji je bubanj pomerio u prvi plan bine, ostavio je za sobom prazninu, ali i mnoštvo lepih uspomena.

Muzičar Dragoljub Đuričić, preminuo je juče nakon duge i teške bitke sa kovidom, a kremacija će se obaviti u četvrtak, 18. marta, na Novom Groblju. 

Pročitajte i Čuveni bubnjar vodi veliku bitku - Dragoljub Đuričić hospitalizovan!

Ata Images

 

Informacije vezane za sahranu čuvenog muzičara od strane njegove porodice objavilo je Udruženje muzičara džez, pop i rok muzike:

 - Porodica Dragoljuba Đuričića se zahvaljuje svima na lepim rečima i podršci i razume želju mnogih da prisustvuju ispraćaju. S obzirom da je Dragoljub stradao od korona virusa želeli bismo da svi vi koji ste ga voleli i poštovali budete bezbedni i sačuvate svoje živote, te smatramo da nije vreme za okupljanja. Kremacija ce biti u četvrtak u 15.30 na Novom groblju.

Nema još informacija gde će biti i kada položena urna s peplom - prenosi "Blic".

Čuveni muzičar sarađiovao je sa Balaševićem, Kerberom, Ju grupom i mnogim drugima.

Zdravko Čolić, njegov višedecenijski kolega, iskazao je svoje emocije.

- Radili smo i stvarali zajedno više od četiri decenije i osećam ogromnu tugu, otišao je prerano. Nedostajaće mi njegova životna filozofija, kao i njegov neodoljiv humor kojim nas je obasipao. Uvek je bio tu kad treba da sasluša i posavetuje. Bio je veliki umetnik i još veći čovek. Čudesan, neponovljiv, beskrajno talentovan i nadasve drag svima. Bio je ljudina vanserijske energije i inteligencije. Hvala ti za iskreno prijateljstvo. Svima ćeš nam neizmerno nedostajati - izjavio je pevač, prenosi "Kurir"

Pročitajte i Dragoljub Đuričić - Išao sam kod psihijatra

Ata Images

 

Prinuđeni da se oproste od prijatelja i kolege, mnoge poznate ličnosti imale su svoje "zbogom", prenosi "Danas"

- Iskreno mi je žao zbog odlaska Dragoljuba Đuričića, koga ću pamtiti kao dragog čoveka i prijatnog sagovornika sa kojim nikada nije bilo dosadno. Svakako i kao izuzetnog bubnjara, koji je svakom bendu sa kojim je svirao, a njih nije bilo malo, kao i svakoj akciji u kojoj je učestvovao davao plemeniti dah istinske kreativnosti - Aleksandar Žikić, novinar i rok kritičar.

- Šta da vam kažem. Baš sam potresen. Ne mogu uopšte vjerovati da se to dogodilo tako veselom čoveku. Pamtiću ga po ritmovima i pamtiću ga po osmijehu - Nele Karajlić, muzičar.

Pročitajte i Nele Karajlić - Tuga ostaje duboko u srcu, a pokušati izbaciti je uzaludan je posao

Ata Images

 

 

- Srce mi se slomilo, šta drugo da kažem. Čitave četiri decenije, pa i koju godinu preko toga, Dragoljub i ja smo bili prijatelji. Bili smo i kumovi, bili smo uvek tu jedan za drugog. Obojica smo znali da u onom drugom uvek imamo podršku bez ostatka. U ljudskom smislu, neizmerno sam ga voleo, u profesionalnom smislu sam ga beskrajno poštovao. Imala je naša muzika i strast jednog Ipeta Ivandića i tehniku jednog Gare Tavitjana, ali ni kod koga te dve vrline nisu bile u tako lepoj ravnoteži kao kod Dragoljuba.

- I još nešto: biće da je, od svih muzičara sa teritorije nekadašnje Jugoslavije, Dragoljub svirao na najviše važnih ploča. Strašna je bolest koja može da slomi jednu takvu energiju. Osim što je svirao u YU grupi, Lebu i soli, sa Balaševićem, sa Čolićem, sa Čuturom, u Kerberu, i tako dalje, imao je i solo karijeru i sjajne bubnjarske koncerte, komponovao je muziku za pozorišne predstave… Bio je čudo, zaista. I bio je veliki i istrajni borac za slobodnu misao, uz to čovek besprekornog karaktera, nepokolebljiv u svojim načelima i moralu, čestito i divno ljudsko biće za primer i ugled. Na mnogo načina nas je beskrajno zadužio - Ivan Ivačković, novinar, publicista i rok kritičar.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading