Komemoracija povodom smrti kompozitora Aleksandra Sanje Ilića održala se juče, 11. marta u prostorijama RTS. Sanja Ilić preminuo je 7. marta od posledica korona virusa, a sahranjen je danas na Novom groblju. Sanja je položen u grob pored svoje velike ljubavi Zlate Petković, a prisutni su bili neutešni dok su se opraštali od velikana.

Pročitajte i Sanja Ilić izgubio najvažniju bitku - Osnivač grupe 'Balkanika' preminuo!

Ata Images

 

Brojni članovi porodice, prijatelji i poštovaoci Sanjinog rada okupili su se kako bi preminulom muzičaru odali počast. Među prvima pristigao je sin Sanje Ilića, Andrej, kao i njihov kum, glumac Irfan Mensur, koji se od Sanje oprostio potresnim govorom. Supruga Tatjana Karajanov nije pojavila na sahrani, kao ni na komemoraciji, navodi "Kurir".

Pored Irfana, od Sanje su se oprostili i Radoš Bajić, Sloba Marković, Ljubomir Dimitrijević, Mladen Lukić i Silvana Grujić.

Pročitajte i Aleksandar Sanja Ilić: Topla dobrodošlica u ledenom Sibiru

Ata Images

 

- U danima smrti i bola kažemo da Sanje nema i da je otišao prerano. Bio je pesnik mira. Mnoge je nas pretvorilo u princeze. RTS je bio na ponos. Minutom ćutanja za Sanju na početku komemoracije. Prvo govori muzički urednik Silvana Grujić. Ona govori o nastanku Balkanike, ali vrhunac njegovog stvaralaštva je delo Konstantin Magnus. Sanja je ponovo sa svojom Zlatom - rekla je Silvana.

Radoš Bajić osvrnuo se na svoju borbu sa koronom, a zatim se potresnim rečima obratio prisutnima:

- Dragi prijatelji, kad vas gledam s brnjicama pitam se da li smo na gubilištu i ko će da pretekne. Irfan i ja smo pretekli, on nije. Sanji nije bilo vreme za umiranje. Moje saučešće porodici. Otišao si nam iz života ali nećeš iz sećanja.

Sanja Ilić je preminuo u Zemunskoj bolnici, a lekari su ustanovili da je njegovo stanje bilo kritično jer je godinama imao leukemiju, a da to nije ni znao.

Komentari (0)

Loading