Preminuo Ronald Bel, autor čuvenog hita 'Celebration'!

Autor:

10.09.2020 16:00

Foto:

Foto:



Ronald Bel osnivač 'Kool and the Gang', funk grupe preminuo je u sredu 9. septembra.

Pevač i producent, autor svetski popularnih hitova u svetu funka 'Celebration', 'Jungle Boogie' i 'Ladies Night' preminuo je u svojoj kući u Sjedinjenim Američkim Državama na ostrvu Virdžinija. Uzrok smrti i dalje nije poznat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grown Folks Music® (@grownfolksmusic) on Sep 9, 2020 at 5:02pm PDT

Bel je osnovao 'Kool and the Gang' sa svojim bratom Robertom i njihovim prijateljima Denisom Tomasom, Robertom Mikinsom, Čarlsom Smitom i Riki Vestom ranih 60-tih godina, obogaćujući Džez muziku sa primesama funka, diska, RNB-a i popa.

Grupa je postala svetski popularna 1970-ih godina, a neverovatan i specifičan zvuk svrstao ih je u odabrano društvo sa najpoznatijim grupama tih godina: 'Earth, Wind and Fire', 'Isley Brothers' i 'The Family Stone'.

Iznenadna smrt u Holivudu, preminuo Čedvik Bosman!

Preminuo poznati češki reditelj i oskarovac Jirži Menzel!

Grupa 'Kool and the Gang' osvojila je Gremi 1978. godine za prelepu numeru za potrebe filma 'Saturday Night Fever' gde je glavnu ulogu igrao niko drugi do Džon Travolte legendarnog holivudskog glumca. Grupa je takođe primljena u kuću slavnih tekstopisaca 2018. godine.

Bel je bio samouk muzičar, nije pohađao prestižne muzičke škole, što ga nije sprečilo da napravi neverovatnu karijeru, takođe je kreator planetarno popularnog hita 'Celebration' koji se i dan danas koristi na nekim od najvećih sportskih događaja.