Velika tragedija - glumac Dragan Jovičić preminuo je od posledica korona virusa! (video)

Autor:

06.11.2020 12:23

Foto:

Foto:



Glumac Dragan Jovičić preminuo je u 67. godini od posledica korona virusa!

Poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Jovičić preminuo je u bolnici u Sarajevu gde se lečio od zdravstvenih komplikacija prouzrokovanih korona virusom, potvrdili su u petak predstavnici uprave Kamernog teatra 55, čiji je on bio dugogodišnji član i prvak Drame, prenosi Hina.

Dragan Jovičić rođen je u Rogatici 22. novembra 1953. godine, bio je u bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac.  U bogatoj karijeri Jovičić je bio direktor pomenutog teatra od 2011. godine do 2015. godine, a osim u pozoršnim predstavama, Jovičić će ostati upampćen po brojnim ulogama u domaćim serijama i filmovima.

Pročitajte i: Tragična sudbina mladog glumca: Edi Hasel preminuo je u 31. godini! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kamerni teatar 55 Sarajevo (@kamerni_teatar_55) on Dec 15, 2015 at 5:17am PST

Studije glume završio je 1976. godine na Odseku za scenske umetnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Uloge koje su obeležile karijeru Dragana Jovičića.

Neke od uloga koje su obeležile Jovičićevu karijeru su one u 'Kožama', jednog od projekata s početka 80-ih koji je ostavio izuzetan trag u TV produkciji, a u kojem je Jovičić kao Adem igrao s Rejhanom Demirdžićem.

Publika će se Jovičića najviše sećati po ulozi Stojana u 'Porobdžijama'. Dragan je takođe ostavio dubok trag i u Narodnom pozorištu Bosanske krajine u Banja Luci. Iz tog perioda ostala je upamćena njegova kreacija lika Volođe u 'Velikom brilijantnom valceru' slovenskog pisca Draga Jančara u režiji Jovice Pavića.

Pročitajte i: Preminuo Šon Koneri, legendarni Džejms Bond je zauvek otišao sa scene (video) 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by filmnatv (@filmnatv) on Nov 6, 2020 at 12:32am PST

U razgovoru koje je vodio s novinarima rado se prisećao uloge Ivana u 'Metastabilnom Graalu'. U Kamerni teatar 55 Jovičić se vraća 1987. godine i tu ostvaruju brojne zapažene uloge. Na toj sceni je odigrao mnoge predstave, a posebno se izdvaja njegovo ostvarenje naslovnog lika u 'Huesein-kapetanu Gradaščeviću' Ahmeda Muratbegovića u režiji Gradimira Gojera.

Jovičić će ostati upamćen kao prvak drame Kamenog teatra 55, nagrađivanog na brojnim festivalima, a posebno kroz predstavu 'Ay Carmela'. Dobitnik je brojnih glumačkih priznanja i nagrada, a između ostalih i 'Šestoaprilske nagrade' grada Sarajeva za doprinos umetnosti teatra. Takođe je i dobitnik Zlatnog lovorovog venca za najboljeg glumca na 35. MESS-u, prenosi Aljazeera.