Slavni glumac izgubio je najvažniju bitku u životu: Preminuo Tihomir Tika Arsić!

Autor:

07.12.2020 15:07

Foto:

Foto:



Nakon duge i teške bitke koju je Tihomir Arsić poslednjih godina vodio s kancerom glumac je podlegao ovoj teškoj pošasti, te je preminuo u 64. godini života.

Glumac Tihomir-Tika Arsić (63), najmlađi Romeo u istoriji našeg pozorišta, dobitnik nagrada “Raša Plaović” i “Zlatni vitez”, junak u filmovima “Lov u mutnom”, “Igmanski marš”, “Veliki transport”, “Optimisti”, poslednjih godinu i po dana živeo je priču koju samo život može da izrežira. Prvo je dobio ponudu za ulogu u filmu i priliku da se nakon 20 godina vrati na veliko platno, a malo potom je saznao da je bolestan.

Pročitajte i Tihomir Tika Arsić ne želi da se preda: Život možemo da produžimo, ali su nam za to potrebni valjani razlozi!

Foto: Jakov Simović

Veliku podršku tokom njegove borbe imao je od supruge Jelene i svoje dece Milice, Lenke, Vere i sina Arsenija.

- Maltretiram decu da zajedno gledamo filmove, vidim da nekad zaspe umorni nakon toga. Imam i potrebu da pričam s njima. Supruzi Jeleni nije lako. Inače sa mnom nije lako, kamoli sad. Mi se svađamo kao da sam zdrav. Kada bi nas neko čuo kako se raspravljamo, pomislio bi da ću da živim 101 godinu. Normalno je da se ljudi posvađaju, a ja želim da živim normalno koliko je to moguće - Rekao je ranije ove godine Tika za naš portal.

Njegova supruga tada je istakla da su njihova deca svesna situacija u kojoj im se otac nalazi.

- Kada je u maju ove godine Tika saznao za metastaze na jetri, rekao je Arseniju, a od Vere i mene su to krili nekoliko dana jer je Veri bio rođendan i nisu hteli da nam remete organizovanje slavlja. Tih dana je Arsenije bio posebno brižan, grlio me je i nudio se da pomogne oko ručka. Odjednom je bio tako zreo. Problem čoveka uozbilji. I Vera i on su emotivni i saosećajni. Mi smo dosta otvorena porodica, pričamo o svemu sa decom. Ništa ne krijemo od njih i naravno da nam je u kući tema broj jedan Tikino zdravlje. Sada smo međusobno još bliskiji. Radujemo se malim stvarima. Leto smo, kao i vreme karantina, proveli u vikendici u Belanovici. Jednog dana krenula je neka kiša i Tika je rekao kako je lepa. Svima nam je bila lepa ta kiša, kao i taj dan. Sva Tikina deca su navikla da ga pitaju o svemu. Bojim se da će im nedostajati ti razgovori s tatom. Ovi mlađi ga često zovu iz škole kada imaju neki test ili kada gledaju kviz. Baš je nedavno Vera rekla: “Ima li nešto što ovaj čovek ne zna?” Letos ga je Milica zvala iz Banje Koviljače da ga pita za nekoliko pesama koje se naručuju u kafani. Svi će pre o svemu pitati njega nego što će guglati.

Foto: Jakov Simovic

Tihomir Tika Arsić rođen je 21. jula 1957. godine u Zemunu. Pored supruge Jelene s kojom je u braku od 2011. godine, bio je u braku s Biljanom Krstić. Datum i mesto sahrane još uvek nisu poznati.