Honda

PREMIJERA NOVE HONDE CR-V I PRVE IKADA HONDE ZR-V NOVI MODELI STIGLI U SRBIJU

Autor:

11.12.2023 16:23

Foto: Promo

Foto: Promo

PREMIJERA NOVE HONDE CR-V I PRVE IKADA HONDE ZR-V NOVI MODELI STIGLI U SRBIJUHonda Srbija premijerno je predstavila potpuno novu hondu CR-V i prvu ikada hondu ZR-V, koji dolaze sa posebno atraktivnim i modernim dizajnom, kao i sa inovativnom hibridnom tehnologijom najnovije generacije. Zvanična prodaja kreće od 12. decembra, kada počinje i Nedelja novih Hondinih modela koja se organizuje u prodajnom salonu Honda Srbija (Omladinskih brigada 33a, Novi Beograd).

Promo

 

POTPUNO NOVA HONDA CR-V

Nova honda CR-V poseduje impresivnu naprednu tehnologiju, vrhunske karakteristike i dolazi u većim dimenzijama u odnosu na prethodnu gerenaciju (10 cm duža, ukupno 4.80 m). Duži prednji deo, šira prednja maska, oštrije linije eksterijera, kao i moderan dizajn, daju novom CR-V modelu moćnu pojavu na putu. Preglednost za vozače je povećana, a zadržani su svi dizajnerski elementi koji odlikuju prethodne generacije.

Promo

 

Visokokvalitetni materijali pružaju vrhunski osećaj u kabini, doprinoseći maksimalnom komforu putnika. Svi paketi opreme imaju punu kožnu presvlaku, a prednja sedišta prvi put imaju implementiranu Hondinu tehnologiju stabilizacije tela.

Uživanje u vožnji upotpunjeno je novim naprednim sistemom navigacije, "Head up" displejom, novim audio "Bose" sistemom, kao i mogućnošću obaranja leđnog naslona zadnjih sedišta u osam pozicija, za još veći komfor unutar kabine. Fleksibilna opcija prilagođavanja zadnje klupe nije uticala na smanjenje prtljažnika, koji je sada povećan na impresivnih 587 litara, odnosno za 90 litara više u odnosu na prethodnu generaciju.

Kao standard dolazi tri puta jači bežični punjač, kao i četiri USB priključka koji  svim putnicima omogućavaju nezavisno korišćenje njihovih uređaja, bez međusobnog ometanja.

Promo

 

Pored izuzetnog komfora i udobnosti, nova honda CR-V poseduje i visok nivo bezbednosti, te je opremljena sistemom od deset vezdušnih jastuka i unapređenom Honda Sensing 360° tehnologijom, koja uključuje napredne sisteme radara i kamere u kombinaciji sa osam senzora raspoređenih oko vozila.

Sensing 360° obuhvata čitav niz podsistema, a prvi put vozači imaju na raspolaganju sistem upozorenja za unakrsni saobraćaj, sistem napredne asistencije tokom saobraćajnih gužvi, kao i sistem asistencije prilikom promene saobraćajne trake.

Novi honda CR-V model poseduje najnoviju generaciju hibridne tehnologije. Agregat se sastoji od novorazvijenog dvolitarskog Atkinsonovog motora sa direktnim ubrizgavanjem. Tu je i novi električni automatski menjač sa dva potpuno nova i repozicionirana elektromotora, kao i duplo Over Drive kvačilo koje daje obrtni moment od 335Nm. Nadograđeni hibridni pogon i nove tehnologije pružaju odlične performanse u vožnji i optimalnu potrošnju goriva.

Pored snažnog agregata, novi sistem pogona na sva četiri točka u izvedbi 50 / 50 dodatno doprinosi stabilnosti vozila, dok novi sistemi vešanja i elektroupravljanja čine da nova generacija CR-V modela pruža vrhunski doživljaj u vožnji.

PRVA IKADA HONDA ZR-V

Nova honda ZR-V, koja je kreirana na šasiji Honde Civic, poseduje sportske karakteristike i vrhunski komfor uz praktičnost koja se očekuje od jednog SUV vozila. Elegantna linija ovog modela prati usklađenu svetlosnu grupu sa stilski uklopljenom prednjom maskom koja se završava u donjem delu vozila, a posebno dizajnirani branik, osim estetske, ima i važnu ulogu pri stabilizaciji vozila.

Diskretni otvori ispred prednjih točkova usmeravaju protok vazduha i, koristeći aerodinamiku, utiču na stabilnost vozila. Linija dalje prati siluetu vozila preko krova do zadnjeg dela, koji ovom modelu daje posebnu sportsku notu. Prednji A stubovi maksimalno su pomereni unazad radi bolje preglednosti.

Promo

 

Enterijer pruža visoki nivo komfora i udobnosti uz elemente koji su kreirani od visokokvalitetnih materijala. Udobnost se posebno ogleda u dizajnu sedišta koja putovanje čine maksimalno prijatnim. Visokopozicionirana centralna konzola doprinosi većoj praktičnosti tokom vožnje, kao i posebno raspoređene komande - od sistema ventilacije i klime do aplikacija na centralnom ekranu. Za uživanje u muzici tokom vožnje obezbeđen je standardni paket od osam zvučnika, dok" Advance" paket obuhvata audio "Bose" sistem od 12 zvučnika.

Promo

 

Vrhunski sistemi bezbednosti kod Honde su standardni već godinama, a kao novine kod  hondi ZR-V dolaze centralni vazdušni jastuk između vozača i suvozača, vazdušni jastuci za kolena napred, uz skup naprednih "Sensin"g tehnologija. U okvru ovog modela "Sensin"g obuhvata i novorazvijeni sistem za asistenciju prilikom saobraćajnih gužvi, kao i sistem nadgledanja pozornosti vozača.

Promo

 

ZR-V je opremljen najnovijom verzijom Hondinog hibridnog pogona koji je preuzet iz Civica. Ovaj agregat pruža izuzetan spoj snažnih performansi uz optimalnu potrošnju goriva. Visok nivo prianjanja na putu omogućava novi sistem vešanja i upravljanja, koji daje dinamički osećaj u vožnji pružajući komfor i sigurnost. Za sve koji žele i sportske performanse i praktičnost, nova honda ZR-V savršeni je izbor, idealan kako za gradsku, tako i za vožnju na otvorenom putu.

 

Komentari. (0)

Loading