Exit 2023

U susret proslavi 50 godina hip-hopa, Wu-Tang Clan dobili prestižnu nagradu za izuzetan doprinos ovoj kulturi!

Autor:

08.06.2023 13:09

Foto: Exit promo

Foto: Exit promo

Exit festival 2023



Još jednom je potvrđeno da su hedlajneri ovogodišnjeg izdanja EXIT festivala – Wu-Tang Clan – apsolutno zasluženo nosioci titule najuticajnije hip-hop grupe svih vremena! Ovaj kolektiv je dobitnik nagrade po izboru kultne radio stanice i magazina HOT 97, jednog od vodećih kada je u pitanju promocija hip-hop zvuka. Ovaj medij je na prvim linijama hip-hop kulture još od 1992. godine – ne samo u Njujorku, nego i širom sveta. U susret globalnoj proslavi 50 godina hip-hopa, magazin HOT 97 je upravo Wu-Tang Clan proglasio za prve dobitnike „Hip Hop Impact“ nagrade, kojom se odaje priznanje za izuzetan doprinos hip-hopu, kao i za ogroman uticaj u muzici i kulturi uopšte.

HOT 97 je naglasio da ne postoji niko ko je više zaslužio ovakvo priznanje.

 Wu-Tang Clan Leads the Celebration of 50 Years of Hip-Hop | EXIT Gang 2023

,,RZA i ostali članovi benda decenijama unazad probijaju put kolegama u svetu muzike, filma i umetnosti, kreirajući pritom jedan od najvećih muzičkih kataloga u istoriji hip-hopa. Čestitamo im i slavimo ih danas i zauvek“, rekao je Bredford Tobin, predsednik, operativni direktor i generalni zastupnik magazina.

Prihvatajući ovu nagradu, RZA je izjavio da je divno biti prepoznat po svom radu, i dodao: ,,Pre 30 godina, dok sam se igrao sa SP-1200 ili ASR-10, nisam mogao da pomislim da ću stvoriti zvuk koji ne samo da će inspirisati moju generaciju, već i sve buduće generacije. Veliko hvala HOT 97 magazinu što je to prepoznao“.

Wu-Tang Clan su se od prvog albuma do danas na sceni pozicionirali kao standard hip-hopa i uzor po kom se kroje muzičke karijere, od prvih nastupa u Teksasu kada su plaćeni falsifikovanom novčanicom od 100 dolara, do rasprodatih najvećih stadiona širom sveta. Izdali su osam albuma, prodali ih u tiražu od preko 40 miliona primeraka, i tako stvorili opus kojim su redefinisali hip-hop kao žanr.

Ovo je jedno od priznanja koje je Wu-Tang Clan dobio u svojoj karijeri. Zbog enormnog uticaja koji imaju, ugao dve ulice u Njujorku nazvan je po njima, dok su čak dva njihova albuma arhivirana u Kongresnoj biblioteci SAD.

Legendarni Wu-Tang Clan, predvođeni revolucionarom, producentom i genijem RZA, koji decenijama inspiriše muzičare i druge umetnike širom sveta, nastupiće na Gorki List Glavnoj bini EXIT festivala, u nedelju 9. jula, na velikoj proslavi 50 godina hip-hopa, kulture u čijem su stvaranju učestvovali i na koju će zauvek imati uticaj.

Exit promo

 

Uz njih u EXIT Univerzum od 6. do 9. jula uz podršku Gorkog Lista sleću i predvodnici najtraženije turneje na svetu The Prodigy, Gremi rekorder Skrillex, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Rico Nasty, Viagra Boys, Epica, Dimitri Vegas & Like Mike, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Claptone, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters, Dry Cleaning i mnogi drugi.

Festivalske ulaznice dostupne su po promotivnim cenama od 7.490 dinara i uz uštedu od 50 odsto u odnosu na finalnu cenu, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po ceni od 2.990 dinara. Aktuelne cene ulaznica važiće samo do kraja nedelje! Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading