Promo

Kompanija Samsung Electronics osvojila brojne nagrade na International Design Excellence Awards 2022

Autor:

21.09.2022 15:44

Foto:

Foto:

Samsung je osvojio dve zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu nagradu, kao i 34 titule finalista za inovativna dizajnerska rešenja koja podižu životni stil i iskustvo potrošača



Beograd, 21. septembar 2022 – Kompanija Samsung Electronics je na 42. godišnjici dodele nagrada International Design Excellence Awards 2022 osvojila dve zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu nagradu, kao i 34 titule finalista za inovativna dizajnerska rešenja koja podižu životni stil i iskustvo potrošača.

IDEA je jedan od najprestižnijih svetskih programa dodele nagrada za dizajn koji održava Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA), osnovano 1980. godine, kako bi se priznala dostignuća u oblasti industrijskog dizajna. Ove godine IDEA je izabrala pobednike u 20 kategorija, uključujući Dom, Potrošačku tehnologiju, Digitalnu interakciju i Strategiju dizajna. Ključni kriterijum za ocenjivanje takođe uključuju inovaciju dizajna, dobrobit za korisnika, dobrobit za društvo i više.

Dizajn Samsung proizvoda odražava razvijajuće vrijednosti i inovativnu tehnologiju kompanije.

Interaktivni, regionalno specifični i napredni dizajni prepoznati su kao progresivni i raznoliki.

“Važno je pružiti optimizovano iskustvo za promenu potrošačkih vrednosti i stilova života. Neprestano
ćemo nastojati da pružimo održiva iskustva sa kreativnim inovacijama za naše klijente", rekao je Džinsu Kim, izvršni potpredsednik u Centru za korporativni dizajn u kompaniji Samsung Electronics.

Bespoke je osvojio dva zlata za svoje prilagodljive dizajne i korisnička iskustva koja odgovaraju različitim životnim stilovima

Bespoke US Kitchen set (Bespoke US Kitchen Package & Bespoke FDR RF8000B), set kućnih uređaja koji uključuje frižider, šporet, mikrotalasnu rernu i mašinu za pranje posuđa dostupan u Severnoj Americi, bio je jedan od dva dobitnika zlatne nagrade. Temeljen na Bespoke filozofiji koja udovoljava željama korisnika, set pruža integrisano dizajnersko iskustvo koje naglašava sklad u kuhinji.

Promo

 

 

Dizajn frižidera sa četvoro vrata (francuska vrata), nedavno predstavljenog u Severnoj Americi, povećava
benefite za potrošače jer dolazi sa zamenjivim pločama vrata koje vlasnici mogu da odaberu prema svojim željama i životnom stilu. Centar za piće, ugrađen u unutrašnjost kako bi se kontaminacija svela na najmanju moguću meru, čuva čistu i pročišćenu vodu, a dvostruki automatski ledomat brzo pravi led u kockicama i manjim komadima leda.

Bespoke Jet™, bežični štapni usisavač sa multifunkcionalnom stanicom za čišćenje, takođe je osvojio

zlatnu nagradu za izvrsnost u dizajnu. Nudi jedinstveno iskustvo koje pokriva čitav proces od čišćenja i odlaganja do skladištenja. Nakon postavljanja usisavača na „Sve u jednom” stanici za čišćenje korisnici mogu da isprazne skladište za prašinu jednostavnim pritiskom na dugme, održavajući prostor i vazduh u domu svežim i čistim. Sveobuhvatni Bespoke Jet dizajn izgleda fenomenalno i odgovara svakom životnom prostoru.

Promo

 

 

Širok raspon Samsung proizvoda dobio je pet srebrnih nagrada i jednu bronzanu nagradu za svoj napredni dizajn

Galaxy Tab S8, nagrađen srebrom, ujedno je istaknut zbog svog najtanjeg, najlakšeg, ali i najjačeg kućišta dosad, u kombinaciji s najvećim 14,6-inčnim AMOLED ekranom. Prostrani ekran zaštićen je aluminijskim okvirom, koji štiti uređaj od ogrebotina i savijanja. Tablet takođe ima S Pen podlogu za punjenje na zadnjoj strani uređaja koja je neprimetno integrisana sa kućištem kamere za zadovoljavajuće dizajnersko iskustvo.

Promo

 

 

Još jedan srebrni dobitnik bio je Galaxy Upcycling at Home, program koji daje novi život starijim Galaxy
pametnim telefonima prenamenom u IoT uređaje jednostavnim ažuriranjem softvera. Putem SmartThings aplikacije korisnici mogu prenameniti neiskorišćene pametne telefone u praktične pametne kućne uređaje poput prenosnog dečijeg monitora.

Promo

 

 

Druge srebrne nagrade pripale su:

  •  Samsung India tastatura, koja pruža optimizovano iskustvo tastature pametnog telefona koja podržava brže i lakše kucanje na 29 indijskih jezika

  • Senzor za kuvanje, koji vam pomaže da mnogo lakše kuvate svoju omiljenu hranu povezivanjem Samsung indukcijske ploče za kuvanje na SmartThings Kitchen Service

  • Samsung Air Hood, konceptualni dizajn koji kombinuje funkcije klima uređaja i pročišćivača vazduha kako bi se poboljšalo okruženje za kuvanje u kuhinjama jugozapadne Azije

Bronzana nagrada dodeljena je kućištu Galaxy Z Flip3, koje nudi razne mogućnosti za prilagođavanje telefona pomoću prstena ili šarenog kaiša.

Promo

 

 

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija
redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih
sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na
adresi http://news.samsung.com.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading