Promo

Regionalni modni spektakl na Jahorini

Autor:

22.08.2022 15:20

Foto:

Foto:

Moda na planini: Neobični stilovi, održiva moda i poznati domaći dizajneriPrvi Regionalni modni spektakl “Fashion weekend Jahorina” održan je na vrhu Jahorine, na 1900 m nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera.

Tokom dva dana predstavljeno je šest dizajnerskih kolekcija, dizajnera iz regiona.

Svoje kolekcije prve večeri Jahorina fashion week-a predstavili su: Marko Feher, Amina Hasenbegović i modni brend Boudoir.

Marko Jovančić

 

 

Veliku pažnju publike privukao je Marko Feher, dizajner iz Sarajeva koji je našoj regiji, ali i svjetskoj modnoj sceni prepoznatljiv po kolekcijama koje koketiraju s avangardom i koje su uvijek društveno osveštene. Kroz svoj rad ne samo da ispituje granice odeće, pojedinih stereotipa, nego njegove kolekcije imaju i snažnu poruku. Vrlo je ponosan što je imao priliku da bude primljen na „Central Saint Martins“ u klasu od 15 ljudi u ogromnoj konkurenciji od gotovo 7.000 aplikacija.

Poznata je njegova saradnja sa Dinom Merlinom, za koju Marko kaže da je dokaz kvalitetnog rada.

Marko Jovančić

 

 

"Dino je jednostavna elegancija koja je već godinama prepoznatljiva na sceni, što je meni u početku bilo vrlo komplikovano. Orman Dino Merlina je obogaćen mnogim svetskim brendovima i kreatorskim ostvarenjima. Naša saradnja je dokaz da je moj rad kvalitetan, a naša saradnja već godinama ide uzlaznom linijom", istakao je dizajner.

Marko Jovančić

 

 

Modni spektakl prve večeri upotpunio je koncert regionalne pop zvezde Aleksandre Radović.

Poznata po svojim nastupima koji odišu emocijom i dobrim zvukom Aleksandra je svojim hitovima podigla atmosferu do granica usijanja. Aleksandra nam je otkrila da voli odlazak na planinu tokom letnjih dana i da uživa na Jahorini. Na poslovnoj strani Aleksandra vredno radi na pripremi objavljivanja novog singla koji će se pojaviti u septembru.

Marko Jovančić

 

 

U nastavku programa u nedelju uveče svoje kolekcije predstavili su: Verica Rakočević, Aleksandra Džaković i ELFS Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić.

Marko Jovančić

 

 

Verica Rakočević predstavila je deo kolekciije za jesen/zimu inspirisanu Simon de Beauvoir. Stil Verice Rakočević je decenijama prepoznatljiv, uvek je akcenat na dobrim materijalima, savršenoj izradi, klasika pomerena detaljima koje traži inspiracija.

Marko Jovančić

 

 

Aleksandra Džaković, crnogorska dizajnerka koja osvaja svetsku modnu scenu svojim sofisticiranim dizajnom, koji prati aktuelni trend održive mode, ali protkan specifičnim pečatom dizajnerke.

"Kolekcija se zove arhaična budućnost. Težnja je bila da se vrijednosti i značaj koji je imala narodna nošnja transponuju u novi izraz, i time da se revalorizuje lokalna kultura. Akcenat je stavljen na điladima, jer su, čini mi se, zanemareni kao praktičan odjevni predmet, koji je bio nezaobilazan u svakoj kući, pa čak i dio miraza. Materijali su prirodni, biorazgradljivi i koliko je moguće dostupni iz lokalnih izvora. Odabrana je odbačena vuna i ručno radjena cenar svila, u bojama koje su dominantne u balkanskim narodnim nosnjama" istakla je Aleksandra.

Marko Jovančić

 

 

U muzičkom delu, a samo za ovu priliku kompozitor Veljko Kuzmančević napisao je muziku pod nazivom "Samo kap".

"Samo kap" je naziv moje nove kompozicije koja je namenski pisana za Fashion Week Jahorina gde je premijerno i izvedena. Kap je po prirodi malih gabarita, ali generalno vrlo moćna sa aspekta svog uticaja. Nekada je dovoljna samo jedna da pokrene lavinu i niz lančanih reakcija. Kap je esencija čistote, ljubavi i konstantnog stvaranja, jer ona je tu u obliku rose, kiše, suze, stalno kruži... tako mala, a toliko moćna", istakao je kompozitor Kuzmančević.

Marko Jovančić

 

 

Iznenadjenje za sve goste bio je koncert Gorana Karana koji je nizao hitove. Nakon koncerta Gorana Karana na veliko iznenađenje posebno beogradske publike zapevala je Romana Panić.

Marko Jovančić

 

Marko Jovančić

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading