Promo

Aja Jung u gostima kod gradonačelnice Krfa Meropi Idreu

Autor:

11.07.2022 11:00

Foto:

Foto:

Aja Jung u poseti Krfu sa učesnicima letnjeg baletskog kursa



U petak u Skupštini grada Krfa, Aju Jung i deo učenika koji pohadjaju intenzivni letnji baletski kurs na Krfu, primila je gradonačelnica Meropi Idreu. Gradonačelnica Idreu je u srdačnom razgovoru naglasila važnost ove i budućih saradnji između Beograda i Krfa, i obećala da će u Srbiju doći na 20. Beogradski festival igre.

Promo

 

 

U organizaciji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i Skupštine grada Krfa, od 5-12 jula se održava intenzivni letnji kurs baleta i savremene igre u Gradskom teatru Krfa. Učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru iz Beograda, Baletske škole iz Novog Sada i nekoliko škola sa Krfa učestvuju na ovom seminaru, u cilju profesionalnog usavršavanja.

Časove baleta vodi Tibor Zolt, čuveni pedagog Baletske akademije iz Beča, dok časove savremene igre vodi Bojana Mitrović, solistkinja nemačke trupe Tanzmainz.

 

Promo

 

 

Prethodne dve godine bile su izazovne i teške za sve mlade igrače, a najveći problem predstavljalo je potpuno odsustvo motivacije, odnosno nastupa, takmičenja, mogućnosti za usavršavanje i odmeravanje uz vršnjake iz drugih umetničkih škola.

Zahvaljujući Nacionalnoj fondaciji za igru, uz podršku kompanije Telekom i beogradske Opštine Stari Grad, ukupno dvadeset beogradskih i novosadskih baletskih talenata, dobili su priliku za dragocenim radom sa vrhunskim stručnjacima, u novom okruženju i uslovima, što može biti ključna prekretnica za njihovu dalju karijeru.

Poslednji dan ovog kursa, otvoren je za publiku.

 

Promo

 

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading