Svi imaju pravo na bolju budućnost: NIS i SOS Dečija sela Srbija održali ciklus edukativnih radionica

Autor:

08.11.2021 12:23

Foto:

Foto:

Jedna od najvažnijih životnih prekretnica za svakog mladog čoveka, koja ujedno predstavlja i simboličan ulazak u svet odraslih, jeste odabir profesije, kao i prvo zaposlenje.



Za pojedine mlade ljude ovaj korak predstavlja malo veći izazov, usled nepovoljnijih životnih okolnosti u kojima odrastaju. Saveti profesionalaca u oblasti ljudskih resursa su u ovom slučaju od neprocenjive važnosti i iz tog razloga kompanija NIS se priključila programu „Youth Can!“, koji zajednički realizuju Centar „Jaki mladi” i SOS Dečija sela Srbija. Eksperti iz NIS-a su učestvovali u radionicama čiji je cilj bila edukacija mladih u oblasti zapošljavanja i ekonomskog osnaživanja.

Promocija

 

Mila Đokić, učesnica programa „Youth Can!“, kaže da se rado uključuje u sve radionice koje organizuje tim Centra „Jaki mladi“, a da je zahvaljujući radionicama kompanije NIS dobila priliku da stekne veštine i znanja potrebna za novu životnu fazu.

Promocija

 

„Prisustvovala sam i radionicama koje je organizovala kompanija NIS. Bile su mi izuzetno korisne. Sada mnogo lakše sastavljam svoju radnu biografiju i odlazim rasterećenija na razgovore za posao“, navodi Mila Đokić i dodaje ono što je najbitnije: „Bio je to dobar način da se oslobodimo i da eliminišemo predrasude da nas kompanije posmatraju drugačije s obzirom na to da dolazimo iz sistema socijalne zaštite.“

Pored Mile, u radionicama je učestvovalo još 46 polaznika uzrasta od 16 do 30 godina. Radionice su održane u onlajn formatu, u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

Promocija

 

Kroz interaktivna predavanja, NIS-ovi stručnjaci su mladima preneli svoja znanja, iskustva i veštine u oblasti zapošljavanja. Polaznici su imali priliku da nauče kako se piše CV, kako da se pripreme za razgovor sa potencijalnim poslodavcem, ali i kako da prezentuju znanja i veštine tokom intervjua. Pored toga, naučili su da napišu motivaciono pismo, što je jedan od ključnih elemenata koji kandidata izdvaja od ostalih u procesu selekcije, a kroz pojedinačne razgovore sa iskusnim profesionalcima kompanije NIS, imali su priliku da saznaju kako u praksi izgleda intervju za posao, ali i da dobiju praktične savete u vezi sa apliciranjem na radno mesto

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading