Bjuti rutina iz frižidera – kojim preparatima je mesto na hladnom?

Autor:

24.05.2021 15:11

Foto:

Foto:

Prethodne godine, većina proizvođača dekorativne kozmetike suočila se sa padom potražnje, dok su proizvodi za negu lica doživeli pravi bum. Kako smo najveći deo svog vremena provodili kod kuće, žene su šminku potpuno stavile u drugi plan i posvetile se zdravlju svoje kože, ulažući u kreme, serume, maske i razne spravice za masažu. Međutim, iako briga o lepoti počinje izborom najboljih proizvoda za ulepšavanje, bez adekvatne brige o njima, oni neće imati odgovarajuće dejstvo. Primera radi, određeni bjuti preparati na visokim temperaturama gube svoja svojstva, poput boje, mirisa i teksture, te je preporučljivo držati ih u frižideru, čime se produžava i poboljšava njihov rok trajanja i delotvornost.



Jednu od polica u vašem frižideru rezervišite pre svega za prirodnu kozmetiku koja, budući da ne sadrži konzervanse, parabene i sulfate, ima znatno kraći rok trajanja. Čuvanjem organskih proizvoda na hladnom i tamnom mestu sprečava se razvoj raznih bakterija i na taj način produžava njihov životni vek. Isto važi i za medicinsku kozmetiku (za akne, rozaceu itd.), čije se aktivne supstance zagrevanjem uništavaju, te gube svoja lekovita svojstva. A ukoliko brinete da će vam kozmetika zauzeti previše prostora, Samsung RB7300T model frižidera sa ultratankim zidovima omogućiće skladištenje veće količine proizvoda, ne menjajući spoljašnje dimenzije, zahvaljujući SpaceMax™ tehnologiji.

Samsung promo

 

 

Elastične papirne maske, kao i one za podočnjake u vidu flastera duže će trajati i pružiti bolji efekat ako ih držite u frižideru. Rashlađena maska zateže kožu, hidrira je, smanjuje crvenilo i otečenost, dok na toplom gubi na kvalitetu i delotvornosti. Slično, i kreme za predeo oko očiju vole hladan i mračan prostor. Ohlađena, ova krema će biti efikasnija, smanjiti otečenost i tamnu boju podočnjaka.

Na ove korake nege savršeno će se nadovezati roleri i drugi rekviziti za masažu lica od rozenkvarca ili žada koji hlade sami po sebi, ali dodatno rashlađeni postaju duplo efikasniji, pospešuju limfnu drenažu i čine ten sjajnijim ubrzavajući cirkulaciju. Koji god deo frižidera odlučite da namenite kozmetičkim proizvodima, RB7300T omogućava ravnomerno hlađenje u svim delovima, uz pomoć All-Around Cooling tehnologije i pažljivo projektovanih ventilacionih otvora.

Serumi koji sadrže nestabilne aktivne sastojke, kao što su retinol i vitamin C, osetljivi su na kiseonik, svetlost i visoke temperatura. Da bi zadržali svoja moćna svojstva sve do poslednje kapi, najbolje je čuvati ih na hladnom i mračnom mestu. Sprejevi za negu, bilo da su namenjeni toniranju ili hidrataciji, dodatno će prijati vašoj koži, pružajući joj svu vlažnost koja joj je potrebna, uz osvežavajući osećaj. Ako slučajno zaboravite da ih rashladite na vreme, jednim pritiskom na dugme RB7300T frižidera, aktiviraćete Power Cool funkciju i izuzetno hladan vazduh će u kratkom roku ohladiti sve što vam je potrebno, dok će No Frost tehnologija održati stabilnu temperaturu i sprečiti stvaranje leda.

Proizvodi o čijem roku trajanja najmanje vodimo računa, definitivno su parfemi, iako su izuzetno podložni spoljašnjim uticajima, poput toplote, vlage i svetlosti. Od sunčeve svetlosti i visokih temperatura hemijska jedinjenja u parfemima oksidišu, mogu izgubiti aromu ili je promeniti do neprepoznatljivosti, zbog čega je prava šteta čuvati ih u vlažnom kupatilu. Zato dodatna Humidity Fresh+ fioka Samsung RB7300T frižidera omogućava podešavanje optimalne vlažnosti u posudi. Da vaš  novac uložen u skupe mirisne note i kvalitetne kozmetičke preparate ne bi bio bačen, čuvajte ih u frižideru.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading