Vitamin C - osveženje za vaše telo i kožu

Autor:

10.04.2020 13:37

Foto:

Foto:



Psihička preopterećenost, nedovoljno kretanja, mnoštvo obaveza, jednolična ishrana… sve to negativno utiče na naš organizam. Između ostalog i izazivajući oksidativni stres, to jest akumuliranje slobodnih radikala koji narušavaju ćelijske strukture. Posledice oksidativnog stresa osećamo kao umor i slabljenje imuniteta, vidimo na našoj koži, koja gubi sjaj i svežinu, ali tokom vremena one mogu naneti i veću štetu našem organizmu.

U borbi protiv oksidativnog stresa našem telu je neophodna podrška antioksidanasa, čiji molekuli mogu sprečiti, neutralisti i popraviti oksidaciju drugih molekula. Antioksidansi dokazano usporavaju starenje, snižavaju količinu holesterola, štite srce i krvne sudove, jačaju imunitet...

Jedan od najpoznatijih i najmoćnijih antioksidanasa je vitamin C.

U našem organizmu vitamin C igra vrlo važne uloge. Između ostalog, podstiče aktivnost belih krvnih zrnaca i time doprinosi jačanju našeg imunog sistema, pomaže apsorpciju gvožđa, a time i formiranje crvenih krvnih stanica, pretvara folnu kiselinu u njen aktivni oblik koji učestvuje u stvaranju crvenih krvnih zrnaca i drugih novih ćelija…

Naše telo nema mogućnost da sintetiše vitamin C i zbog toga je neophodno da ga unosimo kroz hranu, piće ili, ako je potrebno, u formi suplemenata. Na listi povrća i voća koje je najbogatije vitaminom C nalaze se grejpfrut, crvena i zelena paprika, jagoda, prokelj, dinja, kupus, krompir… i naravno agrumi poput limuna i pomorandže.

Ali, čak i kada se zdravo hranimo i pijemo ceđene sokove, sati pred ekranom, klimatizovane prostorije, loše životne navike poput pušenja i premalo spavanja, utiču na to da oksidativni stres ostavlja tragove na našoj koži. Zato je neophodno da joj vitamin C obezbedimo i kroz negu.

Da li ste znali?

  • Vitamin C jača i štiti kožu od oksidativnog stresa, a time i od prevremenog starenja.
  • Neophodan je za proizvodnju i stabilnost kolagena, koji našoj koži daje jedrinu i mladalački izgled.
  • Doprinosi boljoj hidriranosti kože jer podržava sintezu lipida i regeneraciju karatinocita u zaštitnom, površinskom sloju kože i time sprečava gubitak vode, što utiče i na smanjenje bora.
  • Daje koži svež izgled, blistavost i sjaj.
  • Optimalna koncentracija Vitamina C u preparatima za negu je veća od osam odsto, jer u suprotnom izostaje odgovarajuća efikasnost, a manja od 20 odsto, zato što veća koncentracija može da izazove iritacije.
  • Zbog nestabilnosti Vitamina C važno je da pakovanje preparata obezbeđuje svetlosnu i toplotnu izolaciju. Za očuvanje dejstva vitamina C važna je i pH vrednost formulacije preparata.

Eucerin® Hyaluron-Filler Serum sa vitaminom C, udružuje dejstvo Vitamina C sa takođe snažnim antioksidansom, Likokalkonom A, i najpoznatijom supstancom u borbi protiv starenja kože, hijaluronskom kiselinom. Nakon sedam dana nege zasnovane na Eucerin® Hyalurnon-Filler Serumu sa vitaminom C, vaš ten dobiće novu svežinu i blistavost, a umorni izgled će nestati.

  • Eucerin® Hyaluron-Filler Serum sa vitaminom C, sadrži 200 puta više koncentrovanog vitamina C od jedne pomorandže
  • Njegovo moćno dejstvo osigurano je optimalnom koncentracijom 10% čistog vitamina C, koja obezbeđuje bolje efekte i podnošljivost na koži.
  • Efikasnost vitamina C u ovom preparatu podržana je i pH vrednošću seruma manjom od 3,5, koja je idealna za očuvanje željenog dejstva Vitamina C.
  • Specijalno dizajnirano pakovanje ovog preparata štiti Vitamin C od uticaja svetlosti, što je veoma važno za njegovu stabilnost, a time i efikasnost

Udruženo dejstvo Vitamina C, Likokalkona A i hijaluronske kiseline u ovom preparatu postiže se mešanjem sadržaja gornje komore u kojoj se nalazi sveže aktivirani Vitamin C i donje komore u kojoj se nalazi formulacija zasnovana na Likokalkonu A i hijaluronskoj kiselini kratkog lanca. U sinergiji sa Vitaminom C, Likokalkon A obezbeđuje dugotrajnu zaštitu ćelija kože od oksidativnog stresa. Hijaluronska kiselina kratkog lanca, zahvaljujući 40 puta manjoj molekulskoj masi, prodire u dublje slojeve kože, podstiče prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline i tako optimalno hidrira kožu i aktivno popunjava bore iznutra.

Kako da upotrebljavate vaš Eucerin® Hyaluron-Filler Serum sa vitaminom C

  • Skinite protektivnu foliju
  • Pritisnite dva do tri puta mekani deo na vrhu bočice kako bi se oslobodio vitamin C
  • Promućkajte minimum 10 sekundi kako bi se formule pomešale
  • Skinuti poklopac
  • Okrenite na dole, pritisnite mekani deo i istisnite sadržaj
  •