Alisa u Zemlji modnih čuda: “Prkosne haljine” iz nove Boudoir kolekcije će vas oduševiti

Autor:

13.07.2020 15:19

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Senja Vild, Franjo Matković

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Senja Vild, Franjo MatkovićDizajnerke Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević lepotom veličanstvenih kreacija leče naše teške misle uzrokovane korona krizom...

 

Kada je mačak tako šarmantno doviknuo Alisi “Svi smo ovde ludi”, pokušavajući joj objasniti kako izgleda svakodnevica ljudi u Zemlji čuda u koju se spustila ušavši u zečju rupu, stvoren je citat za istoriju koji se rado i danas izgovara. Naime, u svega nekoliko reči Luis Kerol objasnio je kako je posve normalno, čak i uobičajeno, biti šašav i drugačiji kako bi opstao u prečesto dosadnom i okrutnom svetu.

Kako se istorija stalno ponavlja, tako i ove godine svedočimo neverojatnom razvoju događaja na svetskom nivou, uzrokovanom koronavirusom koji je promenio naš svet i pritom najjače udario na industriju luksuza, mode i lepote.

Sve ono što smo do juče smatrali očekivanim, ono u čemu smo gotovo uživali bez razmišljanja, sada je poljuljano i dovedeno u pitanje. Kako bi odgovorile na teška pitanja, tamne misli i osećaj nemoći koji vlada u industriji mode, dizajnerke brenda Boudoir – Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević – odlučile su predstaviti novu capsule kolekciju couture mode pod nazivom ‘Prkosne haljine’. U okviru prezentacije su osmislile i vizualno atraktivne kreacije koje najbolje sumiraju upravo citat iz ‘Alise iz zemlje čuda’. Raskošni printovi na maxi kreacijama kao da govore o nekom drugom, srećnijem i opuštenijem životu, pomaknutom i ekscentričnom, a opet dovoljno ljupkom i ženstvenom. Prkos izazovnim vremenima.

Njihove kampanje već su dugi niz godina pravi festival lepote, a tako je i ovaj put u još jednoj izvedbi Franje Matkovića i Senje Vild koji su ovekovječili najnovije Boudoir kreacije. Duge haljine prepune volumena i talasa, koje s pokretom otkrivaju svoju stvarnu lepotu i neodoljivost, glavne su uloge u slagalici stila koju ne treba previše razotkrivati. Romantična, superženstvena moda, s naznakama nešto prigušenijeg, smirenijeg senzibiliteta, obojana je neočekivanim koloritima koji oduzimaju dah.

Ovim je kreacijama teško reći ‘ne’ iz više razloga – supernosivi komadi pravi su statement piece kojima trendovi ne mogu ništa, koji postoje kako bi grlili žensku figuru i dali joj onaj ‘we are all mad here’ potpis. Boudoirke ne odustaju od svoje jedinstvene estetike, produkcije jedinstvenih, gotovo couture komada, i to je ono čarobno. Moda živi, u svojem svemiru, baš kako to i priliči.

goran.anicic

Autor