Tetar na Savi: Jednodnevni festival za decu “Pozorišna dugodnevnica“ 2018.

I ove godine Udruženje “Hajde obraduj dan“ uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda u Teatru na Savi 21. juna organizuje edukativno zabavne programe iz oblasti scenskog stvaralaštva i umetnosti namenjene deci svih uzrasta.

Drugi jednodnevni festival za decu “Pozorišna dugodnevnica“ održaće se na dan dugodnevnice 21. juna, jer smo simbolično želeli da najduži dan u godini posvetimo scenskom stvralaštvu za decu.


U toku celog dana mališani će moći da učestvuju u mnogobrojnim besplatnim programima i da provedu kreativan dan u druženju sa glumcima i instruktorima.

Festival “Pozorišna dugodnevnica“ podrazumeva glavni i prateći program. U okviru glavnog programa festivala biće odigrano pet besplatnih predstava za decu, a u okviru pratećeg programa realizovaće se lutkarska radionica, dramska radionica, radionica za pravljenje scenografije, maskembal, animacije i deliće se besplatne ulaznice za “12. Reviju pozorišnih predstava za decu“ na Teatru na Savi.

Festival je selektivnog i revijalnog karaktera. U okviru zvanične selekcije biće prikazano 5 predstava za decu. Selektor festivala je teatrolog mr Pero Đurđević.

Ciljevi festivala su afirmacija pozorišnog stvraralaštva za decu; stvaranje uslova za međusobno upoznavanje i saradnju pozorišnih stvaralaca (institucija i pojedinaca); razvoj kulturnih navika kod dece; doprinos razvoju dečije pozorišne publike; afirmacija pozorišta kao važnog kulturnog mesta za edukaciju i vaspitanje najmlađih; obezbeđivanje uslova za dostupnost programa u oblasti pozorišne umetnosti.

Festival je malih formi (lutkarske, dramske, kombinovane forme, teatar senki, pantomima itd.). Kako objašnjava glumac Nikola Marković iz Udruženja HOD , ovo je samo jedan od mnogobrojnih edukativnih i umetničkih programa koje će Udruženje tokom leta prirediti deci i najavljuje skoro predstavljanje programa za jesenju sezonu.

Autor: Gloria.rs
Foto: Tetara na Savi
Podelite sa prijateljima:
Tagovi