“Reciklirajte i Vi” na Šabačkom letnjem festivalu

ŠABAC POSTAO „OAZA RECIKLAŽE“

Svi posetioci Šabačkog letnjeg festivala mogli su da dožive jedinstveno reciklažno iskustvo koje je pripremila Apatinska pivara. Posetioci su mogli da se zabave i da saznaju više o važnosti recikliranja i očuvanja životne sredine učestvujući u “reciklažnom“ kuglanju i “reciklažnom“ triatlonu i pravljenju kule od limenki, a najspretniji su dobili zanimljive nagrade.


Da ceo doživljaj bude potpun, oni koji su dolazili preko dana, mogli su da se sklone od sunca u hlad prvog suncobrana napravljenog od reciklažnog materijala. Taj jedinstveni suncobran, postavljen na obali Save napravljen je od 800 plastičnih boca, visok je četiri metra i težak više od jedne tone. Idejni tvorac „reciklažnog“ suncobrana je profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, Marko Lađušić koji, u saradnji sa Apatinskom pivarom, kroz stvaralaštvo u okviru projekta ”Reciklirajte i Vi” spaja umetnost i reciklažu.

Posetioci festivala u Šapcu su, između ostalog, mogli da saznaju da prosečna porodica u Srbiji godišnje baci oko 40 kilograma plastične ambalaže, da aluminijumske limenke mogu beskonačan broj puta da se recikliraju i da se korišćena limenka u roku od 60 dana vraća na police kao nova.

Kroz kampanju „Reciklirajte i vi“ koja se realizuje od 2008. godine, Apatinska pivara nastoji da podigne svest javnosti i edukuje građane ukazujući na korist koju od reciklaže, ali i da pokaže upotrebnu vrednost ambalaže.

Autor: Gloria.rs
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi